Національна агропромислова виставка «AgroExpo»: екскурсії, профорієнтація та нагороди

5 жовтня 2015 року

У рамках виставки «AgroExpo» представники нашого університету взяли участь в екскурсіях на виробничі підрозділи підприємств «Гідросила» та «Червона зірка».


Доц. Броварець О.О., доц., д.т.н. Ромасевич Ю.О., к.т.н. Банний О.О. на екскурсії заводу ПАТ «Гідросила» 

     Під час відвідин переконалися, що виробничі умови там відповідають європейським стандартам. Підтвердження цьому – численні верстати з числовим програмним керуванням, широке використання прикладних комп’ютерних програм САПР, раціональна побудова технологічних процесів, а також комфортні умови роботи персоналу.

Представник ПАТ «Гідросила АПМ» розповідає про процес виготовлення аксіально-поршневого гідроприводу

Ознайомившись з процесом зборки насосів, можна було спробувати власні сили

     ПАТ «Гідросила АПМ» спеціалізується на виготовленні гідравлічних агрегатів для гідросистем комбайнів, тракторів, будівельно-дорожніх та інших мобільних машин. Представники НУБіП України зацікавились окремими технологічними операціями, тому гід досить детально проінформував про виробничі процеси підприємства, окреслив його масштаб та зв’язки з іншими машинобудівельними заводами в Україні і за кордоном.

     Значний інтерес викликала дробометальна машина для поверхневого зміцнення та очищення деталей.



Доценти Броварець та Ромасевич Ю.О. під час дискусії з опертором дробометальної машини

     Наступне підприємство – ПАТ «Червона зірка» – запросило гостей відвідати виробничі площі. Екскурсанти відвідали основні виробничі прощі підприємства, поспілкувалися з робітниками та інженерним персоналом.


Делегати ознайомлюються з технологічними процесами ПАТ «Червона зірка»

     Різання металевих виробів товщиною до 40 мм на підприємстві відбувається автоматично на програмованому верстаті за допомогою плазменного струменю.



     Готові до відправки сівалки, борони, плуги та інша сільськогосподарська техніка вразила наших делегатів і переконала їх у тому, що на підприємстві працюють справжні професіонали, які постійно дбають про якість виробленої техніки.
      Гості підприємства на власні очі побачили процес проектування нової сільськогосподарської техніки, який проходив у конструкторському бюро «Червоної зірки».


Екскурсія у конструкторське бюро ПАТ «Червона зірка»

Детальне ознайомлення делегатів з виробництвом сільськогосподарських машин та обладнання спонукало до відкритого спілкування, під час якого представнику ПАТ «Червона зірка» були задані численні запитання. Відповіді на них, а також побачена з середини робота підприємства залишили лише позитивні емоції та бажання повернутись на підприємство знову.
В цілому проведена екскурсія переконливо довела, що на Кіровоградщині існує цілий ряд потужних сільськогосподарських машинобудівних підприємств, продукція яких знана не тільки в Україні, а й за її межами. Другий день залишив лише позитивні враження.
Наступного дня на виставці було багато молоді – студентів середніх технічних навчальних закладів та школярів. Тож викладачі НУБіП провели потужну профорієнтаційну роботу. Вони проінформували майбутніх абітурієнтів про переваги нашого університету, спеціальності, за якими готуються фахівці, працевлаштування випускників.


Доц. Ромасевич Ю.О. проводить профорієнтаційну роботу серед школярів Кіровогдарщини

     За активну участь у роботі виставки представників НУБіП України нагороджено дипломами та подяками. Її організатори високо оцінили результати роботи університету в «AgroExpo».


Делегати НУБіП Украни отримали дипломи учасників виставки «AgroExpo»

Броварець О.О., Ромасевич Ю.О.

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook