На факультеті конструювання та дизайну пройшли постерні презентації магістрів-науковців

24 травня 2024 року
  23 травня 2024 р. на факультеті конструювання та дизайну пройшли постерні презентації магістрів, які завершують навчання за освітньо-науковою програмою „Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва” (спеціальність 133 Галузеве машинобудування). Принагідно відзначимо, що ця освітня програма нещодавно пройшла успішну акредитацію (https://nubip.edu.ua/node/147723).

  Магістри-дослідники у дистанційному форматі доповіли результати своїх кваліфікаційних робіт перед членами комісії (проф. Вячеслав ЛОВЕЙКІН, проф. Юрій РОМАСЕВИЧ, доц. Анастасія ЛЯШКО, асист. Олексій СТЕХНО). До проведеного заходу активно долучилась заступник начальника навчального відділу з магістерських програм університету Олена КОЛЕСНІКОВА.

  Під час проведення заходу була представлена досить обширна тематика робіт: дослідження механічних властивостей сталей при кріогенній та механічній дії, оптимізація режимів роботи транспортуючих машин, вдосконалення конструктивних елементів сільськогосподарської техніки та технологій, діагностування і відновлення окремих деталей машин, відновлення і підвищення довговічності робочих органів сільськогосподарської техніки і багато інших.

  Після кожної доповіді члени комісії задали запитання, на які доповідачі дали відповіді. Було видно, що окремі роботи досить добре пропрацьовані, магістри вільно володіли матеріалом і були практично готові до прелюдного захисту. Інші виступи потребували допрацювань, на що члени комісії загострили увагу: вони дали рекомендації магістрам, як виправити недоліки і підсилити представлення роботи.

  Крім того, магістри у доповідях вказували публікації, де вони виступали співавторами. Так, наприклад, Владислав ШМАНЕНКО повідомив, що він має досвід підготовки наукових статей у видання, що входять до наукометричної бази Scopus.
  Безумовно, що такий захід був корисним для магістрів: вони пройшли певне тренування перед основним прелюдним захистом кваліфікаційних робіт, мали змогу почути від членів комісії оцінку власних результатів та отримали від них цінні поради щодо кращого представлення роботи на захисті.

Бажаємо всім магістрам успішних захистів!

Юрій РОМАСЕВИЧ,
заступник декана факультету з наукової роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook