Технологія виробництва яєць і м’яса птиці

Доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві:
Прокопенко Наталія Павлівна

Доктор сільськогосподарських наук, професор, академік АН ВО України

 

     Науковий гурток «Технології виробництва яєць і м’яса птиці» працює з 2011 року. Щорічно проводиться 25 засідань студентського наукового гуртка, у яких приймають участь 14-16 студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Участь у гуртковій роботі є однією з провідних форм навчання у становленні майбутнього науковця, формує творчий підхід і виховує у студентів якості дослідника з метою подальшої плідної роботи над розв’язанням задач, які мають практичне значення для країни.

Засідання студентського наукового гуртка проводяться в умовах навчальних, навчально-науково-виробничих лабораторіях кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, а також організовуються виїздні заняття в умовах провідних птахівничих підприємств з виробництва продукції птахівництва та компаній, які забезпечують виробничий процес.

 

 

   

    

 

 

 

    

Основними темами роботи  гуртківців на 2024-2025 навчальний рік визначено:

Сучасний стан галузі птахівництва в нашій країні. Роль і місце України у світовому виробництва яєць і м’яса птиці.

Сучасні тенденції і перспективи галузі птахівництва у світі
Огляд роботи сучасних селекційних фірм – напрямки і перспективи діяльності, використання сучасних кросів птиці у промислових і фермерських господарствах
Досвід роботи українських виробників продукції для промислового птахівництва
Наукові видання з птахівництва в Україні і світі
Якість харчових яєць та фактори, які її обумовлюють
Ресурсозберігаючі прийоми і методи у технологічному процесі виробництва продукції птахівництва
Виробництво комбікормів для птиці
Сучасні кормові добавки і препарати
Лабораторні методи контролю якості кормів
Лабораторні методи контролю якості продукції
Нормативна документація у виробничому процесі
Рекомендації і нормативна база птахівничої галузі Євросоюзу
Організація роботи сучасних птахівничих підприємств
Фермерські і присадибні птахівничі господарства, їх роль у виробництві продукції птахівництва
Особливості виробництва продукції птахівництва у присадибних господарствах
Технологічне обладнання птахівничого господарства
Українські виробники технологічного обладнання для птахівничої галузі
Технологічне обладнання сучасних птахівничих господарств різних типів
Ресурсозберігаючі прийоми при виробництві м’яса курчат-бройлерів
Якість м’яса курчат-бройлерів. Шляхи контролю якості.

 

Ветеринарно-санітарна експертиза продукції птахівництва. Вимоги до якості продукції.
 
 
 
  
 
   

   

   

 

  Стратегією розвитку студентського наукового гуртка „Технологія виробництва яєць і м’яса птиці” передбачено:

—  ознайомлення з досвідом роботи сучасних підприємств з виробництва продукції птахівництва, комбікормів і кормових засобів, технологічного обладнання для галузі; зустрічі з керівниками і головними спеціалістами провідних птахівничих господарств;

—  залучення студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів різних магістерських програм виробничого і дослідницького спрямування, а також інших факультетів до роботи гуртка;

—  проведення студентами наукових досліджень у навчально-науково-виробничій лабораторії кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві.

—  представлення результатів науково-дослідної роботи студентів на всеукраїнських, міжнародних виставках, семінарах; участь у міжнародних наукових проектах.

 

          

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook