Правильний вибір професії – запорука успіху в житті!

4 березня 2019 року

    Вибір професії – один із головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір майбутнього.

   Процес професійного самовизначення особистості в нових соціально-економічних умовах складний і багатогранний, тому сьогодні, як ніколи, гостро постає проблема підвищення актуальності професійної орієнтації в навчально-виховному процесі.
   Важливим етапом є обрання ВУЗу, в якому здобувають освіту для подальшого опанування професії. Знаючи це, студенти економічного факультету активно відвідують школи, в яких навчалися і спілкуються зі старшокласниками на цю тему.
   На зимових канікулах студенти економічного факультету 1 курсу 1 групи «Економіка підприємства» відвідали рідні школи з метою профорієнтації старших класів. Школярі проявили зацікавленість до нашого університету. Студенти показували різні відео, презентації і роздали відповідні буклети, в яких представлена інформація про вступ у вуз. 
   Так, студентка 1 курсу 1 групи Яковишина Іванна, навіть не дочекавшись весняного дня відкритих дверей, привезла своїх друзів-старшокласників, які зацікавилися нашим університетом.


 

   21 лютого 2019 р. старшокласники Мухіна Олександра та Вітер Ірина (Тарасівське НВО с. Тарасівка Броварського району), а також Крук Яна, Романюк Діана та Лукашенко Віра (Бобрицький НВО с. Бобрик Броварського району), відвідали НУБіП України.
   Спочатку Яковишина Іванна привела майбутніх абітурієнтів до 10 корпусу університету, де вони завітали в деканат і поспілкувалися з заступником декана Нагорним Віталієм Володимировичем. Нинішні школярі цікавилися умовами вступу на економічний факультет та перевагами студентського життя.

   Віталій Володимирович розповів учням про правила вступу до нашого університету, про олімпіаду, за яку можна отримати цілих 20 балів до ЗНО, про різноманітне студентське життя, про головну подію весни для нашого університету – Голосіївську весну, про наш неймовірно красивий ботанічний сад і природу довкола, про навчання загалом і ще надав багато корисної інформації.


   Потім майбутні абітурієнти здійснили екскурсію до 10 корпусу. Зокрема, завітали на кафедру економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка, де доцент Ільків Лілія Анатоліївна розповіла про актуальність професії економіста. Здатність, яка вирізняє економіста з-поміж інших фахівців – це вміння бачити ситуацію в цілому та, враховуючи всі сторони діяльності компанії, знайти спосіб збільшення прибутку. Тому, вибираючи сферу економіки, обліку, фінансів, помилитися важко: найпрестижніші й високооплачувані професії саме тут. І, попри всі розмови про перенасичення ринку, фахівці економічного профілю користуються високим попитом. Сьогодні вони потрібні найрізноманітнішим організаціям – від великих банків до невеликих торгових компаній.  Знаючи сильні й слабкі боки свого підприємства, економіст може запропонувати найефективнішу стратегію розвитку. 
   Наступним кроком в ознайомленні з НУБіП України стало відвідування музею анатомії, який знаходиться у 12-му навчальному корпусі.

   Анатомічний музей оригінально оформлений і налічує понад 1000 експонатів. Дуже цікаву екскурсію для майбутніх абітурієнтів провів доцент кафедри анатомії та гістології тварин Стегней Микола Михайлович.

   Подальше знайомство з університетом продовжили територією університету та завітали в 3 корпус, де відвідали музей історії НУБіП України.

   Загальновідомо, що перший крок до правильного вибору професії – правильний вибір ВНЗ. Краще вступати до відомих, таких які мають величну історію і стійке сьогодення. Вчений секретар музею Чумак Тетяна Миколаївна познайомила майбутніх абітурієнтів із витоками становлення університету та здобутками сьогодення, які представлені на стендах музею.

   Вибір професії – це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше – перед собою. Відповідальність перед собою, мабуть, найважливіша, й полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним іти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. Кожен відчуває, що йому легше "дається" і, отже, чому зможе присвятити життя. І тут найважливіше – не схибити.
   Зі слів учнів можна зробити висновок, що наш університет їм сподобався та при подачі документів вони обов’язково звернуть увагу саме на нього.

Бажаємо успіху!

Розмовляли та проводили ознайомчі екскурсії
заступник декана економічного факультету, доцент Нагорний В.В., 
доцент кафедри економіки підприємства Ільків Л.А. 
та студентка 1 курсу 1 групи «Економіка підприємств» Яковишина І.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook