80-ті РОКОВИНИ БАБИНОГО ЯРУ

29 вересня 2021 року

 

2Цього року Україна вшановує 80-ті роковини однієї з найтрагічніших в нашій історії та історії Європи події ХХ століття – масові знищення мирного єврейського населення в урочищі Бабин Яр.

Пам'ять про це дійство назавжди вкарбована в свідомості як українців, так і інших народів. Адже саме Бабин Яр став найбільшим місцем масової страти мирного населення за весь період Другої світової війни. Відгомін про 30 тисяч жертв цього нацистського злочину донині живе в усіх підручниках з історії, про це донині пишуть у виданнях, досліджують історики та політологи.

3

Масштаби цієї трагедії вже давно перейшли від розряду національної (єврейської) до всенародної жалоби. І в часі наближення цих трагічних роковин обов`язком гуманності та толерантності є вшанування пам`яті тих десятків тисяч невинно вбитих людей: жінок та чоловіків, старших та дітей.

Осінь 1941-го назавжди увійде в національну пам'ять як одна з найкривавіших сторінок минулого століття. Важко і страшно уявити собі, як населення тисячами під дулом зброї заганяли в урочище, здирали одяг та особисті речі, масово розстрілювали, ховаючи тіла під тілами свіжих жертв. При тому нацисти це робили не маючи жодного аргументу ні перед вбитими, ні перед вбивцями. За що ???!!! Які політичні ідеали є дорожчі за життя людини? Ці питання, нажаль, назавжди стануть сумними та без відповіді упродовж всієї історії людства.

15

Приєднуючись до всеукраїнської естафети пам`яті наш ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» спільно схиляється у жалобі за вбитими у «Бабиному Яру» та усіма жертвами Голокосту й інших нацистських злочинів проти усіх народів Європи, зокрема українців. У спільній пам'яті живе наша спільна сила, а у взаємній підтримці – спільна перемога. Так само як тоді, в роки Другої світової, єдність народів змогла побороти антилюдські тоталітарні агресивні диктаторські режими, так само і сьогодні міжнародна толерантність є одним із ключів до безпеки, миру та захисту держав і людства в цілому.

Ми не можемо змінити історії, але можемо вплинути на майбутнє! זיכרון נצחי

Посилання на відео: https://youtu.be/9q7fFWFd5uk

Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook