НА ПІВДНІ ІСПАНІЇ ГОРЯТЬ ЛІСИ – ОДИН ПОЖЕЖНИК ЗАГИНУВ

13 вересня 2021 року
Відкритий ліс

На півдні Іспанії близько тисячі людей евакуйовано через сильну лісову пожежу, який триває тут вже другий день.

На боротьбу з вогнем спрямована авіація, на землі працюють 300 пожежників, один з яких загинув в результаті отриманих опіків, розповідає euronews.

Несприятливі погодні умови не дозволяють приборкати стихію.

Хосе Луїс Перес, представник пожежної служби Андалусії розповів:

“Тут складна топографія і дме вітер, пориви досягають 40 кілометрів на годину, що сильно ускладнює боротьбу з вогнем. Західний вітер змінюється східним, і полум’я рухається то в одну, то в іншу сторону. Через спекотну погоду та низькій відносній вологості повітря рослинність висушена і легко спалахує. Ми прагнемо уникнути евакуації ще більшого числа людей”.

Через сильне задимлення в ряді місць виявився перерваним автомобільний рух, і людям довелося чекати можливості продовжити шлях.

“Ще здалеку ми побачили досить сильний дим, а коли наблизилися, нас зупинили”, – ділиться один з водіїв. – Ми тут чекаємо вже цілу годину … Трохи нервуємо, але, гадаю, якщо нас тут тримають, то, значить, тут має бути безпечно”.

Причини пожежі залишаються невідомі, але передбачається, що мав місце підпал, оскільки спалах стався в двох різних місцях у вечірній час, коли піднімався вітер.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/178742/?_login=588a82cec7 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook