Розширене засідання вченої ради юридичного факультету: про виклики та шляхи їх подолання у новому 2021-2022 навчальному році

30 серпня 2021 року

 

Новий 2021-2022 навчальний рік на юридичному факультеті розпочався із традиційного засідання вченої ради за участі трудового колективу підрозділу, на яке цьогоріч завітав проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук.

Засідання відкрила декан факультету Олена Яра із доповіддю про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу юридичного факультету у 2020-2021 навчальному році та завдання на новий навчальний рік. Доповідач привітала усіх присутніх з 30-ти річчям Незалежності нашої держави, а колектив факультету з 20-ти річчям з дня створення юридичного факультету та разом з проректором Василем Шинкаруком вручили почесні нагороди НПП які були відзначені університетськими та відомчими нагородами.

 

 

 

 

Потому Олена Яра перейшла до звіту, в якому зазначила, що ті, завдання, які колектив поставив перед собою у 2020-2021 н.р., а саме: наближення діяльності факультету до основних показників правничих факультетів України, вдосконалення науково-освітньої і культурно-просвітницької діяльності в умовах радикального реформування української вищої освіти, в цілому виконано.

 

Але враховуючи виклики сьогодення – дальше поширення COVID-19 та зменшення контингенту студентів у 2021-2022 н.р. і на бакалавраті, і в магістратурі засвідчили про необхідність переглянути ставлення колективу до своїх функціональних обов’язків, змістивши акценти своєї діяльності на ті напрями, що потребують першочергового здійснення. Зокрема, пошук абітурієнта 2022 та наповнення спецфонду за результатами наукової роботи.

 

 

Тож декан закликала усіх працювати рівнонапружено, щоб не лише зберегти факультет у цілісності, а й забезпечити його процвітання!

 

 

В обговорені взяли участь завідувачі кафедр Володимир Курило, Володимир Єрмоленко, Віктор Ладиченко, Олексій Піддубний. Усі вони у своїх виступах підтримали звіт декана та коротко розповіли про готовність кафедр до нового навчального року.

 

 

 

 

Проректор Василь Шинкарук виступив з гострою критикою, вказавши при цьому основні недоліки та не доопрацювання в роботі: низький набір студентів у порівняні з минулим роком; відсутність надходження коштів на спец фонд. Звернув увагу на  необхідність запровадження Школи молодого юриста та наголосив на посиленні відповідальності кожного НПП.

 

 

Також були розглянуті інші питання порядку денного, як-от затвердження плану роботи вченої ради юридичного факультету на 2021-2022 н.р., готовність кафедр до нового навчального року, про хід вступної кампанії 2021 р. та готовність до прийому студентів юридичного факультету і проведення «Дня знань».

 

 

 

 

Підсумовуючи роботу розширеної вченої ради юридичного факультету проректор Василь Шинкарук висловив слова подяки учасникам цьогорічної вступної компанії, а також сподівання, що виконання поставлених серпневим засіданням вченої ради НУБіП України стратегічних завдань буде відображене у діяльності кафедр, а представники правничої наукової школи долучаться до нових форм організації своєї роботи.

 

 

 

Олена Улютіна,

заступник декана юридичного факультету

з навчальної та виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook