Микола Маївка: Геодезія та землеустрій – спеціальність суспільно важлива і приваблива своїм практичним спрямуванням

3 липня 2021 року
     Напередодні Вступної кампанії 2021 абітурієнтам цікаво отримати якнабільше корисної інформації про майбутню спеціальність, з якою хочеться пов’язати своє життя. Сьогодні другокурсник факультету землевпорядкування, староста академічної групи Микола Маївка охоче ділиться своїми думками про навчання за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

  • Миколо, які у тебе враження про перші два роки навчання на факультеті землевпорядкування?

— Безумовно тільки позитивні. З перших днів навчання вдалося досить швидко адаптуватися до університетського ритму життя. Звісно, цей період запам’ятовується не тільки студентам, але і їхнім батькам. Одразу скажу, що навчання в НУБіП не є легкою прогулянкою. Воно вимагає і наполегливості, і відповідальності, і самодисципліни. Певні корективи в освітній процес привнесла пандемія та запровадження карантину. Але незважаючи на всі негаразди, навчання було насиченим і досить цікавим.

  • До речі, а як проходив освітній процес під час карантину?

— Навчання під час пандемії було організоване на високому рівні. В НУБіП до нього були готові. Я навчався у змішаному форматі, очно та дистанційно. Дистанційну форму навчання організовано на базі навчально-інформаційного порталу НУБіП України (Elearn), де розміщені навчальні курси з усіх дисциплін. Окрім цього, всі заняття відбувалися чітко за розкладом, з використанням відеоконференцій у Zoom чи Cisco Webex. Така форма навчання хоч і була не звична, але має ряд переваг: не потрібно поспішати на першу пару, переходити між заняттями з одного навчального корпусу в інший, а знаходитись в комфортних домашніх умовах.

  • Що найбільше запам’яталося за студентські роки?

— Звісно, навчальна практика у Дзвінковому та організована на її базі «Літня школа із геодезії та землеустрою». Я мав можливість не тільки отримати практичні навички з «Топографії», а й познайомитися з роботою найсучасніших геодезичних приладів, брав участь в геодезичних конкурсах і квестах, спортивних та інших змаганнях.
Також відмічу постійну можливість студентів факультету землевпорядкування працювати з електронними геодезичними приладами. Я вже опанував роботу з електронним тахеометром, проводив вимірювання GNSS-приймачем та цифровим нівеліром.

  • А як справи зі студентським дозвіллям? Чим ще, крім навчання, займаються студенти в університеті?

— Значна увага в університеті приділяється спорту. Є можливість займатись у різних секціях на кафедрі фізичного виховання (футбол, волейбол, баскетбол, шахи, карате, спортивне орієнтування та ін.). Кафедра культурології запрошує до гуртків художньої самодіяльності, участі у мистецьких конкурсах, що дозволяє студентам розвиватись у творчому плані.

  • Що хочеш побажати майбутнім першокурсникам?

Найголовніша порада – завжди залишайтеся собою у будь-яких ситуаціях. Але і не забувайте постійно самоудосконалюватися, для цього в Університеті є всі можливості. І якщо підкріпити бажання навчатися конкретними діями, то обов’язково отримаєте задоволення від оволодіння практичними навиками і вміннями, що дозволить у майбутньому стати професіоналом-землевпорядником.

  • Дякую, Миколо! У свою чергу, бажаю тобі надалі наполегливо навчатися та здобути фах із геодезії та землеустрою.


Розмову провів Олексій Жук,
доцент кафедри геодезії та картографії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook