«Європейські дні досліджень та інновацій»: перспективи міжнародної співпраці НУБіП України

29 червня 2021 року
     З метою поширення інформації щодо участі в конкурсах проєктних заявок рамкової програми Horizon Europe було організовано ряд заходів, серед яких – «Європейські дні досліджень та інновацій» та «Інформаційний день програми «Горизонт Європа» в Україні» у віртуальному форматі 23 - 25 червня 2021 року, в яких Лілія Калачнюк – керівник НКП «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі НУБіП України взяла участь за запрошенням оргкомітету заходів.
 
     Європейські дні досліджень та інновацій – це щорічний флагманський захід Європейської комісії з досліджень та інновацій, який збирає політиків, дослідників, підприємців та громадськість для обговорення та формування майбутнього досліджень та інновацій у Європі та за її межами.
     Захід «Європейські дні досліджень та інновацій» відбувся в режимі онлайн 23 та 24 червня та залучив понад 21 000 учасників із понад 100 різних країн. Horizon Europe є найамбітнішою програмою досліджень та інновацій ЄС за всю історію. Дослідники, новатори, політики та громадяни з перших вуст почули про нові можливості програми та отримали інформацію про її структуру від співробітників Європейської Комісії (https://ec.europa.eu/research-and-innovation/en/events/upcoming-events/research-innovation-days).
     Інформаційні дні Horizon Europe (https://www.horizon-europe-infodays2021.eu/): після дискусій, пов’язаних із політикою, під час Європейських днів досліджень та інновацій 2021 (23 та 24 червня), буде проведено 10-денний захід Інформаційних днів Horizon Europe (https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/funding/funding-opportunities/funding-programmes-and-open-calls/horizon-europe_en) дасть потенційним заявникам та іншим зацікавленим сторонам досліджень та інновацій ЄС можливість отримати інформацію та задати питання про основні інструменти фінансування та останні новини Horizon Europe.
 
     У рамках програми Horizon Europe ІнфоДні (07-08.07.2021) представлять інформацію стосовно конкурсів проєктних заявок за напрямом кластеру 6 «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище», що мають на меті знизити деградацію навколишнього середовища та подолати зменшення біорізноманіття на суші, водних просторах шляхом трансформаційних змін, у тому числі з оцифруванням (https://www.horizon-europe-infodays2021.eu/event/cluster-6-food-bioeconomy-natural-resources-agriculture-environment). Кластер 6 програми «Горизонт Європа» займається питаннями природних ресурсів, продовольчої безпеки, сільського господарства, рибного господарства, аквакультури, продовольчих систем, кругової економіки, стійкої біоекономіки та лісового господарства.
     «Інформаційний день програми «Горизонт Європа» в Україні» відбувся у віртуальному форматі 25 червня 2021 року. На заході було розглянуто такі питання (https://horizoneuropeukraine.service-facility.eu/docs/Agenda_Horizon_Europe_Info_Day_Ukraine.pdf), як: 1) Програма «Горизонт Європа» – загальна структура програми та особливості отримання фінансування; 2) Кластери та місії програми «Горизонт Європа». Глобальні виклики та промислова конкурентоспроможність; 3) Напрям «Дії Марії-Склодовської Кюрі» (MSCA) та гранти ERC; 4) Програми поширення досконалості (widening programmes).
 
     Рамкова програма Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» (2021-2027) – це найбільша програма ЄС з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом понад 90 мільярдів євро. Участь у програмі «Горизонт Європа» дозволить використовувати європейські інструменти конкурсного фінансування та надання грантової підтримки; забезпечить умови для проведення спільних досліджень з країнами-членами ЄС; надасть доступ до дослідницької інфраструктури країн-членів ЄС та сприятиме розбудові матеріально-технічної бази в Україні.
 
     У НУБіП України за ініціативи Лілії Калачнюк – керівника НКП «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» були організовані зустрічі (24 і 25 червня 2021 року) та проведені консультації із зацікавленими щодо розробки проєктів для європейського партнерства, а саме: з директором НДІ економіки і менеджменту професором Миколою Талавирею і зав. лабораторії біоекономіки кафедри економічної теорії факультету аграрного менеджменту доцентом Оленою Коваль, а також – директором УЛЯБП АПК професором Валентиною Корнієнко і заступником директора по науці доцентом Юлією Сливою.
     З метою успішного знаходження партнерів для конкурсних заявок «Horizon Europe» повторно наводимо інформацію для участі у віртуальному Брокерському заході 09 липня 2021 року (Увага! Реєстрація на віртуальну брокерську подію Horizon Europe - Cluster 6 "Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment", яка відбудеться 9 липня 2021 р., відкрита до 7 липня 2021 р. за посиланням (https://he-cluster6.b2match.io/); див. оголошення на https://nubip.edu.ua/horizon2020).
 
Лілія Калачнюк,
НКП "Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment
(including related missions and partnerships) /
«Продовольство, біоекономіка, природні ресурси,
 сільське господарство та навколишнє середовище
 (включаючи відповідні місії та партнерства)"

Горизонт Європа на базі НУБіП України 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook