Участь викладачів кафедри біології тварин в журі фінального етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідних робіт учнів шкіл, проведеного Малою академією наук України

10 червня 2021, 15:10

       До складу журі Відділення хімії та біології МАН України, яке працювало упродовж 15−17 травня 2021 р., були залучені професор кафедри біології тварин Курбатова Інна Миколаївна та доцент Чепіль Людмила Василівна. Доцент кафедри Митяй Іван Сергійович очолював журі секції «Зоологія» на попередньому, ІІ етапі цього конкурсу.

      Мала академія наук України – освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни.

     Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

      Щороку близько 100 тисяч обдарованих дітей з усієї України беруть участь у відбірному І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. За його результатами у січні–лютому проводиться ІІ етап на базі регіональних вищих навчальних закладів, інститутів післядипломної освіти, обласних позашкільних навчальних закладів тощо.

      Найкращі представники територіальних відділень Малої академії наук України – переможці регіонального етапу конкурсу-захисту (понад 1000 осіб) беруть участь у фінальному ІІІ етапі конкурсу-захисту. Загалом конкурс-захист відбувається в 65 секціях 12 наукових відділень майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук.

 

     Слід відзначити високий рівень професійної компетенції членів журі, більшість із яких має багаторічний досвід роботи з учнівськими науково-дослідницькими роботами і в предметних комісіях конкурсу-захисту. Щорічно до цієї роботи залучають співробітників НУБіП України, у тому числі факультету тваринництва та водних біоресурсів.


     Завдяки широким контактам МАН з науково-дослідницькими установами різних країн обдаровані школярі України та їхні наставники мають можливість поглиблювати свої знання, отримувати необхідний досвід у провідних світових лабораторіях, презентувати свої здобутки на міжнародній арені.

     Участь наших викладачів і науковців в цих престижних конкурсах дає змогу запросити на навчання до НУБІП України найбільш талановитих дітей.

     Професор Курбатова І.М., доценти Чепіль Л.В. та Митяй І.С. водночас активно здійснюють профорієнтаційну роботу з талановитою учнівською молоддю Київщини, Черкащини та Запорізької області, залучаючи їх до навчання в НУБіП України за спеціальностями 204 ‒ “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та 207 ‒ “Водні біоресурси та аквакультура”.

    Неймовірний спектр емоцій, справжній адреналіновий сплеск дарує освітянам щороку фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України! Перемога у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН – це значне досягнення, потужна мотивація у розвитку власних здібностей, перспектива участі у міжнародних проєктах.

Олена Дегтяренко,
доцент кафедри біології тварин
факультету тваринництва
та водних біоресурсів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook