Кафедри педагогіки розвиває співпрацю з коледжами: шукаємо своїх абітурієнтів

8 червня 2021 року
     Мотивація професійного вибору, ставлення здобувачів до закладу освіти, їх професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку вони отримають на найбільш важливому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.

     Гуманітарно-педагогічний факультет, який очолює нині канд. філософ. наук, доцент Інна Савицька, працює з чітким усвідомленням того, що профорієнтаційна робота закладу освіти – запорука його успішної освітньої діяльності та ефективної професійної підготовки кадрів. Так, у квітні кафедрою педагогіки було організовано та проведено Всеукраїнську студентсько-учнівську науково-практичну конференцію «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників», учасниками якої стали більше 130 здобувачів освіти не тільки Національного університету біоресурсів та природокористування, але і більш ніж 30 закладів освіти загальної середньої та фахової передвищої освіти України – коледжів, ліцеїв, колегіумів, шкіл.

     Досвід роботи підтверджує, що під час формування контингенту студентів доцільно мати єдину програму цільового набору абітурієнтів, покликану створити необхідні передумови для цілковитого задоволення регіонів кадрами необхідного профілю.

     Саме з такою метою у рамках проведення профорієнтаційної роботи та з метою залучення кращих випускників коледжів України до здобуття освіти у Національному університеті біоресурсів і природокористування викладачами кафедри педагогіки здійснюється співпраця з освітніми закладами фахової передвищої освіти.

     Так, днями завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник здійснив візит до Відокремленого структурного підрозділу «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України», який готує фахівців за двома рівнями: освітньо-професійним рівнем «Молодший фаховий бакалавр» та освітнім рівнем «Бакалавр» за спеціальностями 201 Агрономія, 101 Екологія, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 242 Туризм, 211 Ветеринарна медицина, 081 Право, 193 Геодезія та землеустрій.

     Директор коледжу, Юрій Юрійович Садварі – людина всесторонньо і гармонійно розвинена: заслужений працівник ветеринарної медицини України, у минулому – заступник голови Державної ветеринарної служби України, кандидат у майстри спорту з футболу. Людина надзвичайно порядна і шанована, він власним життям подає приклад студентству, день за днем вкладаючи не тільки зусилля, але і душу у розбудову коледжу.

     Саме за каденції Юрія Юрійовича коледж демонструє динамічний розвиток і процвітання. Студенти та викладачі коледжу зустріли Руслана Сопівника радо, гостинно, продемонструвавши найкращі досягнення і здобутки свого закладу освіти: дослідно-демонстраційне поле із вражаючою кількістю зразків флори; власну ветеринарну клініку, оснащену за останніми вимогами часу, що, у свою чергу, сприяє формуванню професійних компетентностей здобувачів освіти; забезпечені сучасною технікою, відремонтовані та затишні аудиторії та зали. Вразила також підготовка та ерудиція випускників коледжу, які виявили високий рівень зацікавленості перспективою продовження навчання в одному з найпрестижніших столичних вишів - Національному університеті біоресурсів та природокористування України.

    Конструктивний діалог, який відбувся між завідувачем кафедри педагогіки доктором педагогічних наук, доцентом Русланом Сопівником та випускниками коледжу, відкрив майбутнім вступникам особливості та перевагами отримання освіти за спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема, за освітніми програмами Професійна освіта, Педагогіка вищої школи, Інформаційно-комунікаційні технології в освіті: можливість навчатись у столичному університеті, рейтингові позиції якого серед інших закладів вищої освіти України та міста Києва є одними з найвищих; можливість реалізації ступеневої освіти (вступ на скорочений термін навчання, що дозволяє отримати освіту бакалаврського рівня за 2 роки); можливість участі у програмі «Подвійний диплом», яка дозволяє випускникам університету відразу по закінченню навчання отримати два дипломи: державного зразка та європейського вузу тощо.

     Переваги навчання за освітньою програмою «Професійна освіта» бакалаврського рівня очевидні: випускник отримує дві спеціальності одночасно. Так, він отримує педагогічну освіту і зможе працювати на посаді викладача закладу вищої освіти, бізнес-коуча, методиста, на керівних посадах у системі професійної освіти України; а також здобуває фах спеціаліста агропромислової галузі і зможе працювати на інженерних посадах в агрофірмах, фермерських господарствах, органах управління тощо.

     Сподіваємось, з вересня студентські лави НУБіП поповняться не тільки випускниками Мукачівського фахового коледжу, а й кращими випускниками закладів передвищої фахової освіти всієї України!

Лідія Чередник,
ассистент кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook