Навчально-виробничий центр «Лабораторія точного землеробства Амазоне» відкрито на механіко-технологічному факультеті

2 червня 2021 року
     Рівень підготовки сучасного агроінженера вже давно не обмежується лише знанням «заліза» та вмінням правильно застосовувати його для механізації процесів вирощування сільськогосподарської продукції та підвищення продуктивності праці. Аграрне виробництво в Україні дедалі динамічніше та стрімкіше рухається в бік цифрових технологій, рішень зі штучним інтелектом, інформатизації, діджиталізації й інших цифрових інновацій.

     З кожним роком цифрові смарт-технології все виразніше визначають напрям розвитку агробізнесу і в нашій країні. Очевидно, що для ефективного використання таких систем та роботи з програмним забезпеченням не обійтись без ґрунтовних фахових знань, а враховуючи стрімкий розвиток смарт-систем агровиробництва, їх вивчення та оперативне інтегрування в освітній процес є необхідним.
     І ось нещодавно лабораторія точного землеробства кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка отримала нове дихання. Дочірнє підприємство «Амазоне-Україна» в особі генерального директора Давиденка Дмитра Володимировича у співпраці з керівництвом Університету та механіко-технологічного факультету прийняло рішення створити нову навчально-наукову лабораторію точного землеробства та оснастити її сучасними навчальними стендами і обладнанням. Поряд з лабораторією точного землеробства створено і навчально-демонстраційний майданчика зі зразками сучасної техніки.

    Урочисте відкриття навчально-виробничого центру «Лабораторія точного землеробства Амазоне», присвячене 123-й річниці НУБіП України, відбулося 28 травня 2021 року. Почесну місію відкриття лабораторії з традиційним перерізуванням стрічки виконали проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко та представник ДП «Амазоне-Україна», випускник механіко-технологічного факультету НУБіП України, Олексій Дядинюк.

     Олексій Дядинюк провів презентацію обладнання та техніки, встановленої в лабораторії і на демонстраційному майданчику. Після офіційної церемонії відкриття відбувся круглий стіл, на якому було обговорено ключові аспекти співпраці, намічено плани на найближче майбутнє і перспективу, позначено нові вектори розвитку співробітництва між Університетом і ДП «Амазоне-Україна».

     Компанія ДП «Амазоне-Україна» є дочірнім підприємством одного зі світових лідерів сільськогосподарського машинобудування – компанії AMAZONEN-WERKE H. Dreyer GmbH & Co. KG – та генеральним імпортером сільськогосподарської і комунальної техніки з більш як 20-річним досвідом роботи на ринку України. Компанія розробляє і виготовляє сучасні інноваційні ґрунтообробні і посівні машини, техніку для внесення добрив та догляду за посівами, ISOBUS-термінали, сенсори азоту, програмне забезпечення та інші інтелектуальні системи.

  

     Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність генеральному директору ДП «Амазоне-Україна» пану Дмитру Давиденку та усім співробітникам компанії за плідну співпрацю та дієву допомогу у підвищенні якості освітнього процесу підготовки сучасних агроінженерів.

     Грамотний агроінженер ніколи не залишиться без хорошої роботи та гідної заробітної плати. Головне – сумлінно працювати, освоювати новітню техніку і технології та постійно удосконалюватись!


Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету
Юрій Гуменюк,
завідувач кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook