РОЗПОЧИНАЄМО ПРАКТИКИ НА КАФЕДРІ ЛАНДШАФТНОЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ФІТОДИЗАЙНУ

1 червня 2021 року
Київ

Згідно навчального плану та затвердженої програми навчальної практики з дисципліни «Садово-паркове будівництво» студенти 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання за спеціальністю «Садово-паркове господарство» протягом тижня, з 24 травня по 28 травня 2021 р. під керівництвом лектора доц. Ольги Сухановоъ, приступили до аналізу ландшафтних об’єктів, розміщених в місті Києві.
Метою практики є навчання студентів, котрі прослухали курс лекцій з дисципліни, практичним навикам з питань організації та проведення будівельних робіт на садово-паркових об'єктах, зі складом і змістом пошукових та проектних робіт, з особливостями експлуатації садово-паркових об'єктів різного функціонального призначення.
Об’єктами практики в цьому році були визначені такі локації: територія базового закладу Національного університету біоресурсів і природокористування України (ботанічний сад, загальноуніверситетський сквер, сквер «Ювілейний», «Алея Слави» тощо), парк «Кіото», парк «Наталка» на Оболонській набережній, території Національного заповідника «Софія Київська», територія Михайлівського Золотоверхого собору, вулиця Хрещатик, парки на схилах Дніпра – Хрещатий, Маріїнський, Володимирська гірка, Державна наукова установа «Науковий центр екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу НАН України», та інші об’єкти визначені договорами на співробітництво та території ландшафтних об’єктів міста Києва, на яких проводяться роботи із садово-паркового будівництва.
Роботи, які виконуються студентами в процесі навчальної практики, діляться на польові та камеральні. Польові роботи заключаються у виконанні конкретних робіт із садово-паркового будівництва, а камеральні роботи з підготовки звіту за виконані роботи.
Завдання. При аналізі територій об’єктів досліджень необхідно було навести план-схеми територій, їх планувальну структуру і функціональне зонування, розрізи, профілі, конструкції дорожно-стежкової мережі, подати асортимент рослин, який формує насадження. Зазначити основні заходи направлені на покращення стану садово-паркових об’єктів.
В описі практичних робіт, проведених на садово-паркових об’єктах, зазначити основні операції, які виконувалися при створенні доріжок, водойм, кам’янистого саду, влаштування квітників, газонів і формування насаджень.
Операції, здійснені під час практики, студенти описали в звітах за результатами роботи та відобразили в фотозвітах, що наведені нижче.

 

Дослідження ландшафтних об’єктів студенти поєднували разом з екскурсійними програмами, присвяченими історії становлення та формування цих об’єктів.
Загалом, практика проходила насичено, цікаво та пізнавально, надалі випускники, на основі отриманого досвіду, матимуть можливість оцінювати ландшафтні об’єкти комплексно й визначати раціональні шляхи їх побудови чи реконструкції.

 


Ольга Суханова,

доцент кафедри ландшафтної

архітектури та фітодизайну

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook