Виховна година до Дня вишиванки

21 травня 2021 року

Вишиванка — це символ українського народу. Її патріотичне значення полягає в тісному зв’язку з традиціями, оскільки вишиванка є одним із перших національних здобутків ще з сивої давнини. Перші вишиванки були не просто елементом одягу. Вони мали містичне значення. Слов’янські народи надягали розшиті сорочки для захисту від зла. Вигадливим орнаментом прикрашали комір, рукава й поділ виробу. Навіть новонародженим дарували вишиванки для того, щоб ця сорочка оберігала дитину від злих духів.

Сьогодні, 20 травня, коли вся Україна святкує День Вишиванки, класні керівники Наталя Даль та Олександра Дулова провели виховну годину «Сорочка біла,  вишита шовком».

Студенти познайомилися з історією виникнення Дня вишиванки та дізналися, що вишиванка – це  не просто сорочка, а оберіг, який захищає від усього злого та приносить здоров’я і багатство.

Основна мета виховної години – це збереження національних цінностей та їх популяризація серед молоді.

У наш час вишиванка переживає еру певного відродження, адже останніми роками країну охопило прекрасне почуття патріотизму, наслідком чого стала підтримка національних традицій. Елементи української вишивки дедалі частіше використовують у дизайні одягу. Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, але й модно.

 

Наталя Даль,

Олександра Дулова

класні керівники груп 106-К та 107-К


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook