Студенти агробіологічного факультету на практичних заняттях із землеробства та гербології

26 травня 2021 року

       26 травня студенти 3-ї та 6-ї груп 2-го курсу успішно пройшли завершальний етап навчальної практики з землеробства та гербології в польових умовах на дослідних полях кафедри у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція».

Завідувач кафедри землеробства та гербології, професор Танчик Семен Петрович ознайомив студентів із багаторічними стаціонарними дослідами кафедри, історією їх створення, проблемами які досліджує колектив кафедри протягом вже як півстоліття.  
 
 
Безпосередньо на дослідних полях студенти під керівництвом доцентів Дмитра Літвінова та Миколи Іванюка зібрали необхідний матеріал, який буде використаний при написанні заключного звіту по практиці. Крім цього в польових умовах студентами були проведені визначення впливу досліджуваних систем основного обробітку ґрунту на його окремі агрофізичні показники, забур’яненість посівів, тощо.
 
 
 
Крім цього студенти мали змогу поглибити та практично закріпити отримані знання на дистанційному навчанні, виконавши програму практики з дисципліни «Гербологія».   Разом з асистентом Нелею Шпиркою та доцентом Миколою Іванюком майбутні агрономи вивчили видовий склад бур’янових угрупувань агрофітоценозів, дали характеристику видам бур’янів та сформували фото колекцію гербарію.
  
 
 
Групи були розподілені на бригади для детального вивчення морфології бур’янів та провели системний облік забур’яненості посівів с.-г. культур.  В рамках встановлених завдань, було визначено фітоценотичну роль видів, встановлено тип та клас забур’яненості посівів. За результатами проведеної роботи студентами буде сформовано та захищено звіт з наукової практики. 
 
При підведенні підсумків робочого дня всі студенти одностайно висловились за проходження навчальних практик саме в польових умовах, де в живому спілкуванні з ґрунтом і рослинами теоретичні знання, отримані в аудиторіях і дистанційно, стають зрозумілими і органічно переходять в практичні навички, які так необхідні в безпосередній роботі агронома.

 

Неля Шпирка, асистент кафедри землеробства та гербології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook