Лабораторні заняття з дисципліни «Гігієна харчових продуктів»

24 травня 2021 року

Відповідно до навчального плану, з 17 травня 2021 р. студенти 4 курсу ОС «Магістр» вийшли на очне навчання. Період дистанційного навчання виявився напруженим, адже необхідно було засвоїти багато теоретичного матеріалу без можливості практичного закріплення навичок. Саме тому період з 17 по 21 травня видався насиченим і продуктивним. Впродовж тижня студенти мали змогу відпрацювати методики проведення лабораторних досліджень харчових продуктів, а саме провести органолептичні та фізико-хімічні дослідження молока, молочних продуктів, меду, риби та яєць.
Так, студентами були відпрацьовані методи дослідження молока: визначення густини, кислотності, термостійкості та сиропридатності, мікробного обсіменіння та кількості соматичних клітин, а також визначення його фальсифікації содою, крохмалем та пероксидом водню.

Під час дослідження меду визначили його органолептичні показники, вологість та вміст сухих речовин, кислотність, діастазне число, фальсифікацію желатином, домішками крохмалю та падевого меду.

І, на останок, студенти провели ветеринарно-санітарну оцінку свіжої та соленої риби, при цьому виявили личинки анізакід у слабо соленому оселедці.

Лабораторні заняття виявилися надзвичайно насиченими і цікавими. Найголовніше, що навіть в такому інтенсивному режимі роботи, студенти успішно засвоїли практичні навички.

Валерія Юстинюк
асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook