День пам'яті жертв застосування хімічної зброї

6 травня 2021 року

 

01День пам'яті жертв застосування хімічної зброї (Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare) відзначається щорічно 29 квітня з 2006 року відповідно до постанови C-10/5 від 11.11.2005 р. 10-ї сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення. У цей день в 1997 році Конвенція вступила в силу.

 Цей день надає можливість державам підтвердити свої зобов’язання за Конвенцією про заборону хімічної зброї, основним завданням якої є знищення наявних запасів хімічної зброї та запобігання її повторній появі.

2

До цієї пам’ятної дати було проведено годину-роздум викладачкою циклової комісії природничих дисциплін Галиною Паньків в групі К-11М.

34

З початку першого використання, розробки і застосування хімічної зброї у військових цілях пройшло більше століття. Цього часу було цілком достатньо, щоб усвідомити елементарне - не потрібно було і починати!

Відзначаючи цей День, міжнародне співтовариство вшановує пам’ять всіх жертв хімічної зброї та підтверджує прихильність ОЗХЗ, Організації по забороні хімічної зброї, справі ліквідації загрози з боку хімічної зброї та активного сприяння в досягненні цілей миру і безпеки, особливо для громадян, які перебувають в зоні ризику застосування даного виду озброєнь.

Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

Викладачка циклової комісії природничих дисциплін
Галина ПАНЬКІВ
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook