Науковий семінар «Технології вирощування бобових та зернових в умовах зміни клімату»

23 березня 2021 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

23 березня на базі інституту відбувся науково-практичний семінар «Технології вирощування бобових та зернових в умовах зміни клімату». Організатором заходу виступила громадська спілка «Співтовариство виробників і споживачів бобових України».

У роботі семінару взяли участь начальник відділу землеробства, інженерно-технічного забезпечення, безпеки праці Чернігівської ОДА Олександр Щербатий, декан агробіологічного факультету НУБіП України Оксана Тонха, науково-педагогічні працівники інституту та сільськогосподарські товаровиробники Чернігівської та Сумської областей, а також науковці і представники фірм, які забезпечують аграріїв усім необхідним для ефективного вирощування зернових та бобових культур.

   

Під час семінару були обговорені актуальні питання та проблеми, що можуть виникати при вирощуванні бобових культур, які відіграють важливу роль у сільському господарстві. Адже вони є чудовими попередниками у сівозміні, збагачують землю цінною органічною масою і азотом, наповнюють поверхневий шар ґрунту калієм, кальцієм, фосфором, покращують структуру ґрунту, підвищуючи його родючість.

   

Особливу увагу учасників привернули доповіді заступника директора з наукової та інноваційної діяльності ІСМАВ НААН Юрія Халепа на тему «Мікробні препарати в технологіях вирощування зернобобових та бобових культур», представника ТОВ «Біожиття» Миколи Штифурака «Квасоля – особливості вирощування» та директора «Завод Фадєєв Агро» Леоніда Фадєєва «Щадна технологія очищення й виробництва насіння зернобобових культур».

   

Переконані, що подібні заходи посилюють наші наукові і виробничі зв’язки з науковцями та бізнесом та надають суттєвий імпульс для впровадження інновацій як в бобовій галузі так і в інших напрямах аграрного виробництва.

Андрій Івановський,
заступник директора
з навчально-науково-виробничих питань
та інноваційно-господарської діяльності
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook