Наукові дискусії студентів щодо обліку, оподаткування, контролю та аналізу в активізації діяльності економічних суб’єктів

28 березня 2021 року

 

 

 25 березня 2021 року кафедрою обліку та оподаткування економічного факультету було проведено VІ Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію «ОБЛІК, ОПОДАТКУВАННЯ, КОНТРОЛЬ ТА АНАЛІЗ В АКТИВІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЕКОНОМІЧНИХ СУБ’ЄКТІВ».

     Захід відбувся в онлайн-форматі з використанням сервісу СіsсоWebex з метою наукового підвищення якості наукових досліджень студентів, глибокого вивчення сучасних проблем обліку, оподаткування, контролю та аналізу й визначення пріоритетних аспектів подальшого розвитку науки.

     До роботи студентської науково-практичної конференції долучились більше 100 учасників семи вищих навчальних закладів України та чотирьох відокремлених структурних підрозділів Національного університету біоресурсів та природокористування України.

     З вітальним словом до гостей та учасників заходу звернулися декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій Діброва, завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Євгенія Калюга, директор ТОВ «Редакція Газети «Все про бухгалтерський облік» Тетяна Соколова, які наголосили на необхідності проведення таких заходів, побажали учасникам, плідної роботи, цікавої дискусії при обговоренні винесених на розгляд актуальних питань обліку, оподаткування, контролю та аналізу діяльності суб’єктів господарювання, проблем та шляхів їх вирішення, крім того успіхів, адже студенти спеціальності «Обліку та оподаткування» мають змогу репрезентувати свої здобутки й наукові досягнення.

     Доповідачі під час виступів розкрили основні актуальні питання обліку, оподаткування, контролю та аналізу, представивши свої дослідження у підготовлених презентаційних матеріалах.

     Студенти намагалися деталізовано висвітлити отримані ними результати дослідження. Виступи були досить змістовні та викликали цікаві дискусії, учасники лаконічно, обґрунтовано давали відповіді на поставлені їм питання, що й підтверджує їх поглиблену фахову підготовку.

     Оргкомітетом студентської науково-практичної конференції проведено нагородження учасників, враховуючи змістовність доповіді та актуальність тематики молодих фахівців, відзначивши їх сертифікатами та почесними грамотами від ТОВ «Редакція Газети «Все про бухгалтерський облік» та подарунками.

Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України:

І місце – Наталія Андрійчук (керівник – професор Калюга Є.В.) з доповіддю на тему «ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: СУТНІСТЬ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ»;
ІІ місце – Марія Ніколенко (керівник – професор Гуцаленко Л.В.), доповідь на тему «ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВІДОБРАЖЕННЯ РОЗРАХУНКІВ З ОПЛАТИ ПРАЦІ В СИСТЕМІ НАЦІОНАЛЬНИХ ТА МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ» та Софія Скібчик (керівник – доцент Гуренко Т.О.), доповідь на тему «БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ЯК ДЖЕРЕЛО ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ПІДПРИЄМСТВА»;
ІІІ місце – Вікторія Карасюк (керівник – доцент Ганяйло О.М.), доповідь на тему «ОСОБЛИВОСТІ ДИСКОНТУВАННЯ ДОВГОСТРОКОВОЇ ДЕБІТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ»; Анастасія Кучерук (керівник – доцент Ганяйло О.М.), доповідь на тему «ВПЛИВ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ НА ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ'ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ»; Юлія Микосянчик (керівник – доцент Данілочкіна О.В.), доповідь на тему «ОСОБЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ В НІМЕЧЧИНІ»; Маргарита Моргунова (керівник – професор Гуцаленко Л.В.), доповідь на тему «ОСНОВНІ ЗАСОБИ: ЕКОНОМІЧНИЙ ЗМІСТ, ОЦІНКА ТА КЛАСИФІКАЦІЯ».

Студенти інших вищих навчальних закладів:

І місце – Марина Карпець (керівник – доцент Юрченко О.А.) з доповіддю на тему «ВИПЛАТА ПОМЕРЛОМУ ПРАЦІВНИКУ: ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ НАРАХУВАННЯ ТА ОПОДАТКУВАННЯ» (Національна академія статистики, обліку та аудиту);
ІІ місце – Владислав Обрусний (керівник – викладач Талько Т.В.), доповідь на тему «СУТНІСТЬ ТА НАПРЯМИ УПРАВЛІННЯ ДЕБІТОРСЬКОЮ ТА КРЕДИТОРСЬКОЮ ЗАБОРГОВАНІСТЮ» (Відокремлений структурний підрозділ «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»); Олена Міняйло (керівник – доцент Гриліцька А.В.), доповідь на тему «ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА КОНТРОЛЮ ГРОШОВИХ КОШТІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ» (Черкаський державний бізнес-коледж (Київський університет технологій та дизайну);
ІІІ місце – Анастасія Бєріні (керівник – викладач Лісовська Н.В.), доповідь на тему «ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ: СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТА НАПРЯМКИ ВДОСКОНАЛЕННЯ» (Відокремлений структурний підрозділ «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»); Владислав Капітоненко (керівник – ст. викладач Свирида О.А.), доповідь на тему «ПРОБЛЕМИ ТІНІЗАЦІЇ РИНКУ ПРАЦІ В УМОВАХ ПАНДЕМІ» (Національна академія статистики, обліку та аудиту, м. Київ).

     Доречно відмітити, що студенти спеціальності «Облік та оподаткування» НУБіП України (Т. Гайдученко, К. Нестерова, Н. Андрійчук, Ю. Дуда, І. Кондаревич) гідно представили свій університет науковими здобутками, які презентували на ХІХ Всеукраїнській студентській конференції «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту: теорія, методологія, організація» у Національній академії статистики, обліку та аудиту (м. Київ) та IV Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми та перспективи сучасного розвитку фінансів, обліку та банківської діяльності» в Університеті імені Альфреда Нобеля (м. Дніпро).

     Висловлюємо вдячність усім учасникам конференції! Щиро бажаємо студентам – молодим науковцям-початківцям – успіхів в навчанні та творчих здобутків!

Володимир Литвиненко, Наталія Кузик,
доценти кафедри обліку та оподаткування
Любов Миськів,
ст. викладач кафедри

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook