ЕКСКУРСІЯ НА ВИРОБНИЦТВО – НОВИЙ КРОК ДО ОВОЛОДІННЯ ПРОФЕСІЄЮ!

25 березня 2021 року

 

1Навчальні екскурсії на виробництво річ важлива і навіть необхідна. Саме вони разом з виробничими практиками передбачають створення умов для наближення змісту навчальних предметів до реального життя, формування у студентів життєво необхідних компетенцій, посилення практичної спрямованості навчального процесу.

24.03.2021р. в рамках вивчення дисципліни «Компютерні системи та мережі» була проведена екскурсія для студентів 3-го курсу спеціальності 123 «Компютерна інженерія» в ТОВ «Мегаком».

2

Екскурсію провів директор ТОВ «Мегаком» Сергій Володимирович Криворучка, який ознайомив студентів з метою створення та з перспективами розвитку підприємства, яке вже більше 20 років є надійним надавачем телекомукаційних послуг на території Бережанського і суміжних районів. Також детально зупинився на головних технічних аспектах якісного забезпечення абонентів швидкісним інтернетом, які реалізуються підприємством.

Студенти відвідали дата-центр підприємства з серверним і комунікаційним устаткуванням, яке використовується для:

  • встановлення високошвидкісного з'єднання з мережею;
  • забезпечення безперебійної роботи обладнання;
  • створення захищених каналів передачі інформації;
  • зберігання і обробки інформації;
  • швидкісної передачі даних.

Студенти були зацікавлені наданим матеріалом, який їм пропонували в ході екскурсії, по окремим питанням виникали дискусії. Також студенти познайомились з колективом підприємства його внутрішнім життям та традиціями.

345

Цікаво було не лише студентам а й їх викладачам, які теж повинні бути в курсі нових технологій і практик в сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

67

В рамках проведення екскурсії між викладачами коледжу та фахівцями підприємства відбулось обговорення існуючої освітньої програми спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». Фахівці відзначили сильні та слабкі сторони програми та надали власні пропозиції для її вдосконалення.

Хочу висловити щиру подяку колективу ТОВ «Мегаком» і особисто його директору Сергію Володимировичу Криворучко за надану можливість в такий важкий час познайомити студентів з діяльністю підприємства, та за щоденну технічну і методичну допомогу нашому коледжу.

Сергій ШТОГРИН,
старший викладач циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook