Онлайн-бесіда з батьками «Небезпечні інтернет – спільноти та челенджі»

23 березня 2021 року

 

1У всьому світі, та й в Україні зокрема спостерігається негативна тенденція поширення небезпечних челенджів та «груп смерті». Виконувати челенджі — незмінний тренд YouTube, Instagram і ТikTok. Вони можуть бути цілком безпечними, цікавими й навіть корисними.

 Такі заходи об’єднують людей, дають простір для самовираження та допомагають весело проводити час. А можуть, навпаки, бути дивними, безглуздими й навіть небезпечними для життя.Щороку в Україні фіксують більше ста випадків дитячих самогубств. Зокрема, 2021 рік почався з 18 самогубств та спроб їх вчинення серед дітей у віці від 10 до 16 років. Причинами такого зростання називають активізацію так званих «груп смерті», на зразок «Синього кита», а також поширення смертельних челенджів. Світова статистика засвідчує страшні речі: у групі підлітків віком 15-19 років суїцид – друга за частотою причина смерті серед дівчат (після ускладнень вагітності та пологів) і третя серед юнаків (після ДТП і міжособистісного насильства).

32

З метою проведення профілактичних заходів з попередження поширення цих негативних суспільних явищ, 21 березня 2021р. з батьками студентів групи К-11м була проведена онлайн - бесіда «Небезпечні інтернет–спільноти та челенджі». Кураторка групи Роксолана Ломницька ознайомила батьків з видами небезпечних спільнот та челенджів, психологічними прийомами, які використовують засновники таких груп та наслідками участі дітей у них. Присутні дізналися про те, як виявити чи дитина є учасником групи смерті та чи має суїцидальні наміри, та отримали детальні рекомендації, як запобігти цьому. Також кураторка проінформувала учасників зустрічі про заходи Міністерства освіти і науки України, платформи цифрової освіти ДІЯ щодо профілактики участі дітей в небезпечних інтернет – спільнотах та челенджах, ознайомила з контактами гарячих ліній, за якими можна отримати психологічну підтримку в разі, якщо потрапили в ризиковані для здоров’я ситуації, в тому числі випадки, пов’язані із соціальними мережами.

4

Тому, бережімо своїх дітей та пам’ятаймо про 10 речей, які вони хочуть почути від нас, дорослих: я пишаюся тобою; я підтримую тебе; я довіряю тобі; ти найкращий (найкраща) для мене; ти важливий (важлива); ти зможеш; я вірю в тебе; я тебе бачу і чую; я тебе розумію; я люблю тебе!

Кураторка групи К-11м
Роксолана Ломницька
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook