Всесвітній день Землі

20 березня 2021 року

 «День Землі - це спеціальний час, який призначений,

щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети
Земля
як їх спільного дому, відчути нашу всеземну
спільність і взаємну залежність один від одного».
 

8

Земля – наш спільний і єдиний дім. На сьогодні, в період спалаху вірусної інфекції, особливо гостро відчуваємо це. Земля дає нам безліч скарбів і можливостей для втілення наших планів, розвитку наукових ідей, реалізації здібностей.

20 березня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

7

День Землі відзначається у березні у день рівнодення, коли природа прокидається і все навколо наповнюється життям. З давніх часів з цим періодом пов’язувалися надії і сподівання на перемогу сил світла над темрявою. Це час, коли в багатьох країнах північної півкулі святкувався новий рік.

Вперше День Землі був відзначений у 1970. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Цікава історія походження цього свята. Вона пов’язана з ім’ям Джона Мортона – адміністратора штату Небраска, розташованого на півночі американського континенту, який наприкінці 19 сторіччя, переїхавши до цього штату, звернув увагу на факт, що поодинокі дерева пустельної території прерії штату вирубувалися для будівництва житлових будинків та їх опалення. Джон Мортон запропонував проведення дня, присвяченого благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн. дерев.   

У 1970 році до свята приєдналися понад 20 млн. людей у різних країнах світу. Понад 200 млн. людей зі 141 країни взяли участь в заходах у 1990 році. На початку 90-х років свято отримує нове значення і з ним нову назву – Марш Парків, оскільки крім природоохоронних заходів здійснювався збір коштів на підтримку заповідних природних територій і основна увага приділялася національним паркам.

123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 березня 2021 року студенти групи Е-11М прийняли участь у тематичній виховній годині «Всесвітній день Землі», яку провела викладач циклової комісії природничих дисциплін Людмила ДВОРСЬКА.

Метою заходу є забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища.

Голова циклової комісії природничих дисциплін,
Людмила ДВОРСЬКА
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook