Діяльність гуртка у 2020-2021 навчальному році

     Цьогоріч студенти під час відвідування наукового гуртка розробляли систему контролю доступу.

    Метою проекту було створення мікропроцесорного модуля для організації контролю і керування приладами офісного приміщення за RFID технологією з моніторингом через мережу інтернету.

   В якості керуючого пристрою було використано платформу для розробки NodeMCU DEVKIT 1.0 в обов’язки якої входить обробка вхідної інформації та відправка інформації на сервер MQTT.

    В якості процесора в NodeMCU DEVKIT 1.0 використано мікроконтролер ESP 8266. Даний проект можливо використати як в побутових умовах так і в комерційних.(подивитись відео можна за посиланням https://youtu.be/-LzoxpqFj8Y або натиснувши на малюнок)

    У ході роботи був зроблений аналіз бібліотек для роботи з платформою NodeMCU DEVKIT 1.0

   При виконані даного проекту був розроблений мікропроцесорний модуль для організації контролю і керування приладами офісного приміщення за RFID технологією з моніторингом через мережу інтернету, для того щоб людина мала змогу контролювати доступ до приміщення та бачити наявність людей в приміщені. Для роботи системи потрібно створити код програми для даного мікроконтролера на мові програмування С++.

   Даний модуль, що служить для організації контролю і керування приладами офісного приміщення за RFID технологією з моніторингом через мережу інтернету, яка описана в дипломному проекті, виконує 4 основних функцій, а саме: підключення до веб серверу, зчитування з датчиків, обробка мікроконтролером даних, відправка інформації на веб сервер.

   При розробці  було вивчено велику кількість інформації про створення таких модулів та роботи з ними, велика кількість проектів була реалізована на базі wi-fi контролеру ESP 8266 nodeM.

    В подальшому отримані навички знадобляться для проектування більш складних рішень у напрямку як комерційних, так і побутових. У побуті використання таких систем необхідне для збільшення безпеки та покращення умов проживання. У світі вже з’явилися такі ідеї і навіть реалізації як, розумний будинок, розумне місто та ін.

РЕАЛІЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОННОЇ ВЕРСІЇ ІСТОРИЧНОЇ ШИФРУВАЛЬНОЇ МАШИНИ "ЕНІГМА" (опис)

Відео роботи системи - https://youtu.be/-BKEN27aBtw

 

 

Валерій Лахно

керівник гуртка, професор

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook