Пізнання себе - ключ до життєвого успіху

3 березня 2021 року

 

3«Коли знаєш, чого хочеш,
кожна деталь у твоєму житті має значення.
Коли знаєш, чого вартий, обираєш найкраще.
Коли щось любиш, вчишся цінувати.
Тільки те, що цінуєш, приносить тобі справжню насолоду»
 

Бути щасливим чи пригніченим, відкритим до світу чи звинувачувати всіх і себе в нікчемності, використовувати хороші можливості в житті чи ховатись за виправданням «я не зможу» - вибір кожного з нас. Зрозуміти, що головною проблемою при виборі альтернативи є наша самооцінка, дуже важливо не в поважному віці, коли підводиш підсумки прожитого, а коли ти зовсім юний і все найкраще попереду. Безумовно, вивчення академічних дисциплін дуже важливе, але є речі, про які не пишуть у підручниках. Саме тому темою психологічних тренінгів (групи ОФП-11м та К-11м), які відбувались 2 та 3 березня, було обрано «Пізнання себе – ключ до життєвого успіху».

12456789

Який вплив має занижена самооцінка на наше життя? Чому вона саме така? Як досягнути її адекватного рівня? І які переваги мають ті люди, які можуть пишатись здоровою самооцінкою?

Окрім відповідей на ці питання, студенти мали можливість отримати практичні навики в роботі над її підвищенням. Доброзичлива атмосфера, налаштованість на дружню співпрацю і абсолютно новий вид діяльності якнайкраще розкривали особистісний потенціал студентів. Такі щирі, відверті, позитивні, вони допомагали один одному відчути власну цінність для себе і для інших. Робота з навиками активного та рефлексивного слухання теж не пройшла марно. Ми живемо у світі, де потреба в емоційному інтелекті лише зростає, тому і розвиток відповідних навичок вкрай важливий.

Позитивні враження, атмосфера прийняття, доброзичливості, відчуття власної цінності та неповторності - такими спогадами залишиться в пам’яті тренінг для усіх учасників.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін,
Тетяна ГАЛЬЧАК
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook