Сьогодні - Всесвітній день дикої природи!!!

3 березня 2021 року

 

3 «Ми не все зможемо врятувати,
що хочемо — але краще зберегти хоч щось,
ніж навіть не намагатися зробити нічого» —
Сер Пітер Скотт.

 

 

68

3 березня – Всесвітній день дикої природи – свято, прийняте у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН. Саме ця дата пов’язана з подією 1973 року, коли у Вашингтоні була підписана одна з найбільших угод з охорони дикої природи, Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITEС).

Відзначають цю дату з метою привернути увагу суспільства до цінності та різноманіття дикої природи, нагадати про необхідність посилити боротьбу зі злочинами проти неї, а особливо, з браконьєрством. Також Конвенція CITEС вимагає, щоб весь імпорт, експорт, реекспорт та інтродукція тварин та рослин проводилися на підставі дозволів та сертифікатів.

До Конвенції долучилось майже 180 держав, в тому числі, і Україна, з 1999 року. Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин і більше 30 тисяч видів рослин. Об’єктами регулювання конвенції є не тільки живі тварини та рослини, а також загиблі і їх частини.

Нажаль, у ХХІ столітті розвитку сучасної цивілізації факти браконьєрства не є рідкісними. Земля є домом для незліченних видів фауни і флори. І людина нарешті має зрозуміти, що її життя також залежить від взаємодії і взаємозв’язку між усіма елементами біосфери.

45

Ми також закликаємо всіх любителів флори та фауни об’єднатися і влаштувати у цей день цікаву та захопливу подорож у світ дикої природи, адже Україні справді є чим пишатися і що показати!

21

03 березня 2021 року студенти групи К-21М прийняли участь у тематичній виховній годині «Всесвітній день дикої природи», яку провела викладач циклової комісії природничих дисциплін Людмила ДВОРСЬКА.

7

Метою заходу було осмислення та усвідомлення посилення боротьби зі злочинами щодо дикої природи, що мають далекосяжні економічні, екологічні та соціальні наслідки.

Голова циклової комісії природничих дисциплін
Людмила ДВОРСЬКА
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook