Підписано Меморандум про співробітництво між Професійною асоціацією екологів України та факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології у рамках першого Міжнародного Форуму AgroGreenDeal -2021!

26 лютого 2021, 14:55

 25 лютого відбувся перший Міжнародний Форум AgroGreenDeal -2021, проведений Професійною асоціацією екологів України (ПАЕУ) за підтримки Посольства Нідерландів, метою якого було сприяння обміну досвідом щодо стійкого виробництва через агроекологічні методи.

Із вступним словом до учасників форуму звернулися Людмила Циганок, президент ПАЕУ та Владислав Антипов, голова Комітету промислової екології та інновацій ПАЕУ, які підкреслили важливість синхронізації зусиль представників держави-бізнесу-громадськості-науки задля збереження природи та актуальність приєднання України до Європейського Зеленого Курсу (European Green Deal).

 

 

 

Зазначимо, що Європейський Зелений Курс офіційно був представлений Президентом ЄК Урсулою фон дер Леєн в Європарламенті 11 грудня 2019 року, а його ключовими напрямами є чиста енергія, кліматична дія, будівництво та реновація, стійка промисловість, стійка мобільність, зменшення забруднення довкілля, біорізноманіття, стійка аграрна політика (Стратегія «Від лану до столу»).

У рамках пленарної дискусії щодо державної екотрансформаційної політика та шляхів можливого впливу Green Deal на агросферу в контексті сталого розвитку свої думки висловили радник віце-прем’єрки з питань європейської та євроантлантичної інтеграції з EU Green Deal та міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Олексій Рябчин; заступник міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Ірина Ставчук, Голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

У роботі форуму взяли участь представники країн ЄС, міжнародних організацій, експерти, науковці, представники бізнес-кіл та неурядових організацій.

Вирішення гострих проблем в сфері охорони довкілля, необхідність розвитку прикладної екології в Україні потребує тісної співпраці та ефективного співробітництва експертів-практиків, екологів підприємств України, викладачів та студентів закладів вищої освіти.

Тому важливою подією для екологів нашого університету, що відбулася під час Форуму, стало укладання Меморандуму про співпрацю, підписане деканом факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України Юлією Коломієць та президентом ПАЕУ Людмилою Циганок, який передбачає, зокрема, обмін досвідом із впровадження правової, освітньої та наукової діяльності у сфері прикладної екології.

 

 

У нинішніх умовах уміння застосовувати отримані під час навчання екологічні знання у сфері сучасного бізнесу, орієнтуватися у проблемах, які доведеться вирішувати разом – це надзвичайно актуально. У результаті співпраці ми сподіваємося отримати практичні поради, як стати успішним екологом та які вимоги висувають вітчизняні і міжнародні компанії для випускників-екологів. Було б корисним також організовувати зустрічі студентів із провідними роботодавцями.

Впевнені, що наша співпраця допоможе забезпечити практичне спрямування підготовки фахівців за спеціальністю 101 Екологія та її відповідність вимогам стандартів екологічної освіти та ринку праці, сприятиме вдосконаленню системи підготовки та підвищення кваліфікації екологів.

Юлія Коломієць, декан

Валерія Бондарь, заступник декана

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook