КОНТРОЛЬ НАВЧАЛЬНОГО І ВИХОВНОГО ПРОЦЕСІВ У ПОЛІ ЗОРУ КУРАТОРІВ АКАДЕМІЧНИХ ГРУП ФАКУЛЬТЕТУ

12 лютого 2021 року
    Початок весняного семестру у дистанційному режимі, з наступним переходом до змішаної форми навчання, вимагає підвищення рівня уваги до функціонування студентського середовища. Спроможність до дієздатності студентів, як здобувачів вищої освіти, суттєвою мірою знаходиться у зоні відповідальності куратора академічної групи. Тож, тісна співпраця куратора із студентською спільнотою – є основою здорового колективу, здатного якісно виконувати покладені на нього завдання.
    Цьому відповідальному напрямку діяльності, були присвячені факультетські збори кураторів академічних груп, які пройшли 12 лютого 2021 року, з використанням платформи Cisco Webex Meetings.

    Декан факультету, В’ячеслав Братішко, провів відкритий аналіз результатів відвідування занять студентами, у середовищі електронного журналу Atoms, наголосив на кураторському контролі присутності на навчанні кожного студента, а у разі пропуску заняття, обов’язково, встановити причини, які до цього спонукали та у письмовому порядку надати відповідні пояснення від студента та куратора.

   Також, постійно потрібно тримати у полі зору – проживання студентів у гуртожитках. Наразі, у гуртожитку № 5 проживає 239 студентів, у переважаючій кількості – це студенти першого курсу бакалаврату та першого року навчання магістратури. Куратори, не рідше двох разів на місяць, повинні перевіряти умови проживання студентів ввірених їм груп, допомагати у вирішенні побутових питань, контролювати їх етичний та моральний стан. Потрібно залучати студентів і до профорієнтаційної роботи, за виконання якої, вони отримують додаткові бали до стипендіального рейтингу.

   Заступник декана, Ігор Сівак, зазначив про позитивний рух студентів-боржників у напрямку ліквідації заборгованості за минулу сесію. На даний час, заборгованість ліквідувала більша частина здобувачів вищої освіти, але, до кінця лютого, ці процеси потрібно завершувати. Отже, кураторам потрібно зорієнтувати та активізувати студентів для повторного складання підсумкового контролю з дисциплін. Крім того, куратори повинні постійно проводити виховні години зі студентами академічних груп, у будь-якому форматі, з інтенсивністю не менше одної зустрічі на два тижні.    Результати таких зустрічей повинні висвітлюватися на сайтах кафедр та факультету.
    На зборах, також, були обговорені питання дистанційного навчання, сплати студентів за контрактну форму здобування освіти, розширення доступу в середовищі Atoms, плани та результати профорієнтаційної діяльності.

 

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету з навчальної та виховної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook