13 пожеж пшениці на корені ліквідували вогнеборці Харківщини з початку збиральної кампанії

13 липня 2020 року

Початок збиральної кампанії ранніх зернових в області для рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Харківській області видалось надзвичайно «насиченим» на пожежі. Під вогняний вплив знову потрапили поля із зерновими культурами. Так, загальна площа від знищенної вогнем пшениці на корені в області склала 63 га.

Тільки за минулу добу трапилось дві пожежі на полях. В Ізюмському районі області біля с. Підвисоке 12 липня о 15:27 на номер «101»  надійшло повідомлення про пожежу на полі.  На гасіння пожежі було задіяно 2 відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС та місцева пожежна охорона с. Бугаївка. По прибуттю на місце виклику вогнеборцями було встановлено, що горить моторний відсік легкового автомобілю ВАЗ-21214 та поле пшениці. Враховуючи обставини та масштаб пожежі, були задіяні додаткові сили та техніка місцевої пожежної охорони.

Внаслідок пожежі було знищено 8 Га пшениці на корені та сам автомобіль.

Також 12 липня о 19:21 надійшло повідомлення про пожежу на хлібному масиві в с. Нечволодівка, Куп’янського району області. Площа пожежі складала 12000 кв.м. О 19:50 пожежу вдалось повністю ліквідувати. Причину виникнення пожежі наразі з’ясовують фахівці.

В переважній більшості займання спричинені необережним поводженням з вогнем, деякі причини наразі встановлюються. Обставини на місцях з’ясовували співробітники правоохоронних органів.

Рятувальники Харківщини вкотре звертаються до мешканців області та гостей нашого краю! Не нехтуйте правилами протипожежної безпеки! На наражайте на небезпеку себе, своє життя та навколишнє середовище! Будьте пильні! Наша сумлінність та відповідальність – це запорука нашої безпеки та безпеки нашого оточення!

 130720-11.jpg130720-12.jpg

ГУ ДСНС України у Харківській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook