Рік, який минає... Яким він був для факультету ветеринарної медицини в культурно-виховному сенсі?

29 грудня 2020 року
    Ще у грудні 2019 року, всі готувались до новорічних корперативів, звітували і з нетерпінням чекали Новорічних та Різдвяних свят. Студенти підтягували хвости, здавали заліки та іспити. Керівництво факультету будувало амбітні плани святкування 100˗річного Ювілею факультету ветеринарної медицини. Серед заходів була і масштабна Міжнародна конференція, і багато різних культурно-виховних і спортивно-масових заходів, приурочених святкуванню. І тільки дехто говорив про якийсь вірус, що виявили в Китаї…

     Всі відгуляли Новорічні свята і знову до роботи. Студенти повертаються з канікул і приступають до навчання. Активісти будують плани на семестр. Серед перших організаційно-виховних заходів студентський актив святкує День закоханих! Як завжди весела атмосфера у вестибюлі 12 корпусу, реєструють закоханих, а в гуртожитку паралельно проходить конкурс на кращу Валентинку.

     Потім студентський актив спільно з деканатом організовує інтелектуальну гру «Brain» серед студентів першого курсу. Також деканат паралельно проводить збори студентів щодо аналізу успішності зимової сесії та будує плани на майбутнє. Студентська організація проводить підготовку до конкурсу «Краса НУБіП – 2020». Сіщук Василь і Гриценко Юлія стають  «Містер елегантність» та «Міс гламур» НУБіП України.

     Вже 27.02.20 року студенти факультету приймають участь у ярмарці «Прийди, прийди, весно!», присвяченій зустрічі весни.

     Студентська організація проводить виставку творчих робіт студентів факультету ветеринарної медицини – свято Мистецтва і гармонії, присвячене Міжнародному жіночому дню.

     На міжуніверситетському рівні проводиться студентські дебати "Легалізація грального бізнесу" між студентами факультетів ветеринарної медицини та інформаційних технологій.

     А вже 12.03.20 р. в університеті наказом ректора вводять тритижневий карантин у зв’язку з запобіганням поширенням коронавірусної інфекції. Студенти роз’їжджаються по домівках, навчання переходить на дистанційну форму. Всі затамовують подих, але з надією через три тижні зустрітися на очному навчанні. Карантин продовжують і стає зрозумілим, що він надовго. Тому на факультеті в цей час проводиться масштабна робота щодо переходу на дистанційне навчання та зв'язок з студентами, які роз’їхалися. Студентська організація теж переходить на дистанційну роботу. В університеті один за одним скасовуються культурно-виховні заходи, серед них і наймасштабніший ˗ «Голосіївська весна - 2020». Але всі швидко призвичаюються до такої роботи і тим більше студенти ˗ рушійна сила будь-якого колективу, молодість. Вони пропонують проводити свої конкурси в онлайн-режимі. Працює Студентська літературна студія "Фенікс", яка організовує онлайн-трансляцію на платформі Zoom літературного вечора "Поезія - це завжди неповторність... (Від романтизму до сьогодення)".

     Продовжує онлайн-заходи «Спорт-челенж у Instagram» виклик від факультету аграрного менеджменту та онлайн конкурс "FVM have a talent". Проходить день за днем і студенти наблизились до першої в 100 річній історії факультету ветеринарної медицини дистанційної сесії. Багато хто зі старшого покоління не може цього осмислити і уявити, як дистанційно здати іспит. Але нічого, сесія приходить успішно, студенти задоволені і мріють про очну сесію і навчання. Починається канікулярний та відпускний період. Відбувається незвичайний Випуск-2020 на факультеті ветеринарної медицини. СО організовує фотозону, де кожний після отримання диплому міг сфотографуватись, дотримуючись соціальної дистанції.

     Обговорюються питання наступного семестру щодо навчання, розглядаються різні варіанти і приймається рішення змішаного навчання. Розпочинається навчальний рік 25 серпня для студентів старших курсів, а першокурсники сядуть за університетську лаву 21 вересня. Були різні думки і критики, але зараз це виправдане рішення. Проводиться поселення студентів з дотримання карантинних заходів, багато уваги приділяється роз’яснювальній роботі. Збори мешканців проводяться під відкритим небом. Не зважаючи на карантинні обмеження, гуртожиток готовий до зустрічі студентів, за цей час зроблено багато роботи щодо покращення соціально-побутових умов проживання студентів.

     Напруга у колективі триває, треба провести набір нових студентів. Розпочинає роботу приймальна комісія, кожного дня аналізується ситуація і на кінець - успіх за нами! Нове покоління майбутніх лікарів ветеринарної медицини зараховано на навчання. Приймається рішення проведення традиційної «Школи першокурсника» в онлайн-режимі. Паралельно в університеті проводиться День донора, де факультет ветеринарної медицини, як завжди активний учасник. Обираються органи студентського самоврядування на факультеті та в гуртожитку.

     Напруга з поширенням коронавірусної інфекції не спадає, Київ лідирує серед міст України і переходить у помаранчеву зону, відміняться всі масові заходи та скасовується загальноуніверситетське свято Посвяти першокурсників. Керівництво приймає рішення провести посвяту на кожному факультеті окремо, з дотриманням всіх карантинних обмежень. До нашого свята приєднується ректор університету Станіслав Ніколаєнко та звертається до першокурсників з вітальним словом та батьківськими порадами щодо епідеміологічної ситуації, яка склалася у державі та світі.

    Першокурсники приступають до навчання, старшокурсники переходять на дистанційне навчання, а студентська організація оголошує збір коштів, ветеринарних препаратів та речей для притулку тварин «Бест френдс».

     Студентська організація факультету вітає всіх «З днем працівника освіти».

     Деканат організовує збори студентів першого курсу з дотриманням карантинних вимог, проводить з ними роз’яснювальну роботу щодо організації навчання, особливу увагу звертає на дистанційне навчання та платформу "Elearn".

     Студентський актив організовує «Еко-день на факультеті ветеринарної медицини: студенти за чисте узбіччя!».

     Наставники академічних груп знайомлять студентів першого курсу з університетом та проводять екскурсії Ботанічним садом НУБіП України.

     Мешканці гуртожитку №6 долучаються до акції з Світового флеш-мобу з висадки трильйона дерев.

     Студенти першокурсники готуються до «Дебюту першокурсників - 2020». Завдання надзвичайно складне, адже дистанційне навчання вимагає все робити онлайн, проте їм це вдається. Результат студентська організація опубліковує на офіційному сайті.

     Онлайн відбуваються Дні відкритих дверей на факультеті ветеринарної медицини.

     Також деканат факультету записує відеопривітання до Дня студента.

     Паралельно наставники академічних груп проводять онлайн-виховні години, відвідують віртуальні музеї та переглядають фільми. Присвячують ці заходи важливим історичним подіям України.
     Декан вітає студентів та військових з Днем збройних Сил України.

     У студентів розпочинається сесія і вони беруть тайм-аут! Приділяють основну увагу навчанню. Що ж, бажаємо їм успішно скласти іспити та заліки! Ще однією важливою подією факультету ветеринарної медицини є випуск нової когорти лікарів ветеринарної медицини 2020 року.

     Ось таким запам’ятається 2020 рік - сотий рік факультету ветеринарної медицини, рік пандемії та невизначеності.
     Отож, шановні студенти та співробітники! Напередодні Новорічних та Різдвяних свят Всім побажаю міцного здоров’я, успіхів, стабільності і швидшого здолання коронавірусної пандемії. Хай Нас всіх і Україну Бог береже!

Сергій Деркач,
заступник декана факультету ветеринарної медицини

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook