Особливості викладання дисципліни «Геодезія» в осінньому семестрі

9 листопада 2020 року

Викладання дисципліни «Геодезія» для студентів 2-го курсу факультету землевпорядкування забезпечують доценти кафедри геодезії та картографії Жук О.П. та Шевченко О.В.

Згідно з графіком навчального процесу в НУБіП України, в першому семестрі 2020/2021 н. р. у студентів другого курсу аудиторне навчання відбувалось з 25 серпня по 19 вересня. В цей період акцент був зроблений на практичну підготовку, зокрема, роботу з геодезичними приладами. Під керівництвом викладачів студенти виконали вимірювання напрямків та кутів способом кругових прийомів та способом повторень, освоїли методику визначення перевищень на станції при нівелюванні ІІІ та ІV класів. Такі заняття передбачають поділ студентів на бригади по 4-5 осіб та проходять на свіжому повітрі, це полегшує забезпечення протиепідеміологічних заходів і навчає студентів працювати у колективі.

 

Під час дистанційного навчання студенти працюють над індивідуальними розрахунковими роботами, виконують математичне оброблення результатів вимірювань. При цьому встановлюються конкретні терміни виконання робіт, це дисциплінує та активізує студентів.
Основним ресурсом при дистанційному вивчені дисципліни «Геодезія» студентами є електронний навчальний курс, який був розроблений та атестований на навчальному порталі НУБіП України у 2016 році.
Лекційні та лабораторні заняття проходять за затвердженим розкладом у форматі відео конференції з використанням ресурсу Zoom.

 

За результатами проміжної атестації понад 80 % студентів атестовані з навчальної дисципліни «Геодезія». Найактивніше в дистанційному навчанні працювали: Косюхно Юлія, Литовченко Ірина, Невідома Ірина.

Студенти відзначають ряд переваг такої форми навчання:
- можливість навчатися у будь-якому місці, де є комп’ютер (телефон) та інтернет;
- доступність навчальних матеріалів;
- мобільність;
- навчання у звичній обстановці;
- індивідуальний підхід.

Разом з тим, дистанційне навчання не позбавлене ряду недоліків (необхідність сильної мотивації та нестача практичних вмінь і навичок).

Тому викладачами застосовуються й інші засоби комунікації зі студентами. Це проведення індивідуальних консультацій за допомого стільникового зв’язку, відео конференцій, обмін файлами та короткими повідомленнями через Viber, Telegram або Email.

Доцент кафедри геодезії та картографії
Жук Олексій

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook