КАФЕДРА КУЛЬТУРОЛОГІЇ ВІТАЄ ОБОРОНЦІВ!

13 жовтня 2020 року

КАФЕДРА КУЛЬТУРОЛОГІЇ ВІТАЄ ОБОРОНЦІВ

         Дорогі колеги! Завтра Україна відзначає потрійне свято - Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.

         За легендою, 14 жовтня у Влахернському храмі з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором) Пресвята Богородиця, аби вороги, котрі хотіли захопити місто, не побачили їх. Цей день став святом Покрови Пресвятої Богородиці. Покрова була охоронницею запорізьких козаків. Згідно з переказами,  саме на Покрову запорізькі козаки вирушали на зимівлю на свої хутори та зимівники. На Січі залишалася тільки стала залога із січовиків, які нічого, крім власної зброї, не мали, та інших козаків, що за різними причинами залишались у своїх куренях. А оскільки в ті часи основним календарем були церковні свята, то і маємо козацьке свято на Покрову. Враховуючи історичні традиції, 14 жовтня було обрано днем для проголошення його державним святом – Днем захисника України.

         Тож вітаємо колег, друзів, співвітчизників зі святами! Миру всім, оптимізму, енергії, здоров'я! Згадаймо усіх, хто поліг за Україну у різні часи. А ще – низький уклін тим, хто і сьогодні там, де постріли, відстоює територіальну цілісність Батьківщини. Пригадую, як минулоріч надіслала відео з університетського вшанування захисників воїнам у зону ООС, – і хлопці відразу  відповіли, подякували за те, що ми їх пам'ятаємо. Ми – їх !!! А вони ж там нас обороняють … і нам дякують.  Давайте ж подякуємо їм. Як можемо. Кафедра культурології – ось так.

Ірина Майданюк
Завідувач кафедри культурології

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook