Всесвітній день туризму 2020 року: «Туризм і розвиток сільських районів». ННІ неперервної освіти і туризму готується зустрічати професійне свято

27 вересня 2020 року
   Усі люди мають право на відпочинок, право на свободу пересування та право на чисте довкілля і саме сфера туризму пропонує усім таку можливість, щоб ми могли насолоджуватися красою і різноманіттям світу, в якому живемо. Всесвітній день туризму - свято мандрівників і професіоналів, які працюють в цій галузі. Його відзначають більш ніж в 150 країнах світу, в тому числі і в Україні.

    Всесвітній День туризму було започатковано в 1979 році під час асамблеї Всесвітньої туристичної організації UNWTO. Дата була вибрана не випадково - дев'ять років раніше, 27 вересня 1970 року, Всесвітня туристична організація прийняла свій Статут, яким вона керується і до цього дня. Святкування мало на меті залучення уваги до туризму як до потужного інструменту обміну культурним досвідом, налагодження міжнародних зв'язків та напрямки, що здійснює важливий внесок в економіку.
    Щорічно обирається девіз свята, який задає тему заходів, що розгортаються в цей день. У 2020 році цей девіз - «Туризм і розвиток сільських районів», він має особливе значення в умовах нинішнього безпрецедентної кризи.
  У посланні Генерального секретаря ЮНВТО Зураба Пололіашвілі зазначено, що «...протягом останніх 40 років Всесвітній день туризму сприяв усвідомленню впливу туристичної діяльності на майже всі сфери життя суспільства. Зараз це розуміння важливіше, ніж коли б то не було.

     Туризм став життєво важливим сектором для багатьох сільських громад., оскільки створює нові робочі місця, забезпечує можливості для територіальної згуртованості і соціально-економічної інклюзії в найбільш уразливих регіонах.
   Туризм допомагає сільським громадам зберігати їх унікальну природну і культурну спадщину, сприяє захисту поставлених під загрозу видів, загублених традицій або смаків.
   Пандемія COVID-19 призупинила світову економічну діяльність. Туристичний сектор - один з найбільш вразливих, мільйони робочих місць поставлені під загрозу. Однак ця криза дає можливість віднайти новий сенс щодо сьогодення та майбутнього туристичної сфери, її внеску в життя людей і планети, надати їй більше стійкості, інклюзії та життєстійкості.
     Позиціонування розвитку сільських районів в центрі туристичної політики за допомогою освіти, інвестицій і технологій може посприяти перетворенню життя мільйонів, зберегти нашу культуру і навколишнє середовище».


     Усі, хто хоче долучитися до туристичного святкування, запрошуємо пройти віртуальний квест «Пізнай країну НУБІП» за посиланням
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6Zl-piuSeRBemQhazqciT5EVJ6IOkHtoU5KOQoK_hkdMfEg/viewform?usp=sf_link

Переможці отримають солодкі призи 28 вересня 2020 року о 13- 00 біля корпусу № 10.

Колектив ННІ
неперервної освіти і туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook