Практична підготовка на кафедрі гідробіології на іхтіології

15 вересня 2020, 21:26

    Не дивлячись, що карантині реалії стали вагомими факторами у трансформації освіти, навчальний процес 2020-2021 н.р. на факультеті тваринництва та водних біоресурсів для здобувачів вищої освіти старших курсів першого (бакалаврського) рівня розпочався згідно навчального графіку.

     Якість освіти залежить від поєднання високого рівня теоретичної та практичної підготовки, тому на кафедрі гідробіології та іхтіології основна увага приділяється практичній підготовці студентів, що дає можливість формуванню професійних навиків та вмінь, які використовуватимуться у подальшому освоєнні спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».

    Викладачем кафедри Базаєвою А.В. було проведено лабораторні роботи дисципліни «Водна токсикологія», на Оріховатських (Голосіївських) ставах, де студенти навчилися правильно відбирати проби для токсикологічних досліджень та оформляти відібрані зразки. В процесі вивчення антропогенного навантаження було виявлено забруднення водойм нафтопродуктами.

    Студенти 3 курсу під час опанування дисципліни «Біоресурси гідросфери та їх охорона» під керівництвом доцента Глєбової Ю.А. визначали якість морської та прісної води як середовище існування морських і прісноводних риб. На заняттях студенти досліджували воду по 18 показниках використовуючи сучасні прилади – Combo Water Quality Meter, екотест 2020. В процесі досліджень якості води було дано оцінку гідрохімічного режиму та його вплив на біологічну продуктивність водойми.

     Студенти 2 курсу на дисципліні «Іхтіологія» набували навичок визначення форм тіла риб, дослідження зовнішньої будови головного відділу риб, положення та будова рота та залежність зовнішньої будови риби від умов існування та типу і характеру живлення риб.

      Під час навчання студенти розвивали самостійне мислення, пізнавальні здібності, формували світогляд, оволодівали різними навичками.

  

   Доценти кафедри Марценюк Н.О., Глєбова Ю.А., Базаєва А.В.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook