Філософський сад НУБіП

11 вересня 2020 року

 7 вересня наш стадіон перетворився на філософський сад Аристотеля та Епікура. Студенти 3 курсу 1 групи спеціальності 101 «Екологія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології разом з доцентом кафедри філософії Даниловою Тетяною Вікторівною провели інтерактивне заняття з філософії, присвячене таким питанням як формування світогляду, національні та світові релігії, ортодоксальні та неортодоксальні школи Давньої Індії, філософія Давнього Китаю. Модератором виступила Олена Близнюк.

В ході дискусії були представлені різні точки зору стосовно релігії, релігійно-філософських вчень та їх місця в житті сучасної людини.

 «Релігія – це один з важелів управління людською свідомістю», - стверджує Яна Гриневич.

«Ми живемо в епоху масового атеїзму, коли люди покидають церкви і, не знаходячи альтернативи, не знаходячи справжньої духовності, але зберігаючи потребу у Вищому, приходять до простого висновку: будь-яка організована релігія є зло, а Вище повинне існувати саме по собі. Я думаю, що релігія - занадто широке поняття, релігій багато, і вони різні. Дуже спірно і голослівно звучить твердження, що абсолютно усі релігії у світі, від шаманізму і поклоніння сонцю до буддизму чи католицизму, обов’язково контролюють людей. Треба розбиратися з кожною релігією окремо. Віра ж - це зовсім інше, це щось особисте, навіть інтимне. Кожен розуміє її по-різному, саме для мене, віра - це те, що дає надію у самі тяжкі часи, те, що завжди з тобою, про це не говорять, вона просто є» - вважає Маргарита Фасольняк. 

«Релігія, в більшості випадків, це рамки. Мої колеги чудово представили свої погляди, але я рамки не люблю, і вважаю, що жити треба у гармонії з собою, тоді і зі світом буде гармонія. Опиратись треба на себе, і вірити у себе. Для кожного хорошим не будеш, і роблячи щось хороше в межах однієї релігії - грішиш у межах іншої. Якщо ти віриш у Бога чи Богів, і ти знаходишся від цього в гармонії з собою і зі світом - роби це і надалі. Peace and love» - висловилась Валерія Мудрак.

«Особисто для мене релігія не є прихистком для душі, не допомагає знайти сенс життя або пояснити походження Всесвіту. Але я вірю у вищі сили, у те, що існує поза межами нашої свідомості. І не важливо чи має воно ім’я. Головне – це бути чесним з самим собою і вміти думати головою і відчувати серцем», - поділилась думками Близнюк Олена.

Члени групи ділилися різними думками стосовно виникнення, значення та функції релігій.  Результатами цих  думок став такий висновок: кожна людина сама вирішує, у що вона буде вірити і якщо ця віра є корисною для неї і для навколишнього світу – її душа та свідомість на правильному шляху.

Олена Близнюк,

студентка 3 курсу 1 групи

спеціальності 101 "Екологія"

факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook