Олександр Махиборода: обираю ОПП "Прикладна економіка" для того щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці

3 серпня 2020 року
НУБіП України
   Хочемо познайомити вас з Олександром Махибородою, який навчається в магістратурі на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, за спеціальністю «Екологія». Олександр усвідомлює, що ринок праці насьогодні потребує спеціалістів, які здатні вирішити комплексні завдання у сфері конкурентоспроможності аграрного бізнесу, застосовувати перспективні методи економіко-математичного моделювання, здійснювати розробку інвестиційних проектів, управління їх реалізацією, на снові використання сучасних методів фінансового менеджменту, аналізу і прогнозування розвитку товарних ринків, тому він має намір здобути економічну освіту і вступити на магістерську програму за спеціальністю «Прикладна економіка».

   - Розкажи, чому вирішив стати економістом?
    Сьогодні економісти потрібні від великих банків до невеликих торгових компаній. Економіст може запропонувати найефективнішу стратегію розвитку свого підприємства, без них ефективне управління було б неможливим. В Уряді, Міністерстві економіки, аналітичних центрах, наукових інститутах економісти вирішують глобальні задачі з формування економічної політики країни, складають економічні прогнози, оцінюють темпи зростання галузей.
     -Чому для здобуття фаху економіста обрав саме НУБіП?
      Вибираючи вуз для навчання, я врахував рейтинг українських вишів. НУБіП України знаходиться в десятці найкращих навчальних закладів України.      Дізнався, що фахівці, яких готують сьогодні в НУБіП мають достойний заробіток, адже Україна є аграрною країною і лідером у виробництві сільськогосподарської продукції.
     -У чому, на твою думку, перспективність обраної тобою професії?
     Сьогодні в країні відбуваються великі зміни, проводяться глобальні реформи. Чесно кажучи, я би хотів бути частиною цих змін, а для цього потрібно мати якісні знання і високу кваліфікацію, бути конкурентоспроможним на ринку праці. Це мій свідомий крок у майбутнє. Магістр з прикладної економіки може стати і державним службовцем у міністерствах, обласних державних адміністраціях; фахівцем із стратегічного управління проектами та державними програмами; експертом з питань формування державних програм соціально-економічного розвитку; економістом із прогнозування розвитку національної економіки та як бізнес-фахівець, а також консультант-аналітик з економічних питань у структурах аграрного сектору. Звичайно, я мрію стати міністром аграрної політики, але це у майбутньому. А поки що перші кроки для здійснення своєї великої мрії я почав робити у НУБіП України.
     - Чому вирішив змінити спеціальність і перспективність обраної тобою професії?
     Маючи дві спеціальності я сподіваюсь мати переваги у пошуку високооплачуваної посади, знайти цікаву та перспективу роботу. Навчання на економічному факультеті надсть усі необхідні козирі: знання національної економіки, глобальної економіки, аграрної політики.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook