Лісові пожежі на Луганщині визнані надзвичайною ситуацією - глава ОДА

9 липня 2020 року
Луганська обл.

Вогонь охопив територію Североднецкого і Новоайдарського лісомисливських господарств.

Лісові пожежі в Луганській області попередньо кваліфіковані як надзвичайна ситуація регіонального рівня природного характеру, повідомили в обласній державній адміністрації в середу, 8 липня. В ОДА не виключають, що в разі розширення площі пожеж ситуація може набути ознак НС державного рівня.

За даними адміністрації, загрози поновлення пожежі на даний момент немає. Співробітники лісової охорони постійно моніторять ситуацію, а пожежники ДСНС, нацгвардійці і військовослужбовці ЗСУ працюватимуть до повної ліквідації пожежної небезпеки.

Голова ОДА Сергій Гайдай доручив підлеглим оцінити масштаби збитку для подальшої виплати компенсацій постраждалим громадянам. Зокрема, треба складсти дефектні акти про пожежу, довідки про збитки, завдані надзвичайною ситуацією, а також списки осіб, зареєстрованих в пошкоджених і згорілих будинках.

Гайдай також доручив забезпечити підвезення дітей, які завтра здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання в Сєвєродонецьку і Новоайдарі. У свою чергу, поліція відкрила три кримінальних провадження, зокрема за статтею «підпал». Усього правоохоронці зареєстрували 149 повідомлень про спалах. В операції з ліквідації загоряння задіяні рятувальники з Донецької, Харківської, Полтавської, Дніпропетровської областей ы 125 одиниць техніки ДСНС.

 Джерело: https://zn.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook