Професійне управління персоналом – запорука успішного функціонування організації!

27 травня 2020 року
Продовжуючи цикл уроків – «Цікаво про економіку» 26 травня 2020 року відбувся черговий урок спільного освітнього проєкту кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського та КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді»  на тему: «Персонал на фірмі – як управляти та досягати успіху», лектори: к.е.н, професор Балановська Тетяна Іванівна та к.е.н, доцент Троян Аліна Василівна.
 
 
На початку лекції професор Балановська Т.І. розповіла про важливу роль управління персоналом  в системі управління  підприємством та акцентувала увагу на важливості  формування команди фахівців, здатних забезпечити реалізацію прийнятих управлінських рішень, процитувавши одного з найбільш відомих і успішних менеджерів ХХ ст. Лі Якокку: «Персонал підприємства – це як футбольна команда: хлопці повинні грати як єдина команда, а не збіговисько яскравих особистостей».
Для кращого сприйняття школярами інформації було продемонстровано коротке відео про важливість злагодженої роботи в команді.
 
 
 Далі коротко було надано інформацію про складові управління персоналом: особливості набору і відбору персоналу, оцінювання та професійний  розвиток працівників.
Лектор Троян А.В. надала інформацію про особливості освіти дорослих та методи професійного навчання персоналу на робочому і позаробочим місцем;  розкрила суть поняття «кар’єра» та наголосила на необхідності здійснення управління діловою кар’єрою працівника.
 
 
 
В кінці лекції було підкреслено, що будь-яка компанія, фірма, підприємство функціонують успішно, коли управління здійснюється професійно, і процитовано Лі Яккоку, який вважав, що суть успішного управління полягає в налаштуванні людей на працю та в умінні спілкуватися з людьми.
 
 
Лектори подякували учням за увагу, участь в онлайн-навчанні та запросили їх до майбутньої співпраці вже у статусі студентів факультету аграрного менеджменту НУБіП України.
 
Відеозапис заходу можна переглянути на YouTube

План подальших online-уроків за посиланням:

https://nubip.edu.ua/node/76426
 
Кристина Драмарецька,
старший викладач кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook