СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ ГУРТОК КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ ІМ. АКАДЕМІКА В.Ф. ПЕРЕСИПКІНА. ПРОДОВЖУЄМО РОБОТУ ДИСТАНЦІЙНО

20 травня 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Уже тривалий період в умовах карантину основна увага студентів і викладачів зосереджена на дистанційному вивченні навчальних дисциплін. Водночас, не забуваємо й про наукову роботу, зокрема діяльність наукового гуртка на кафедрі фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна (https://nubip.edu.ua/node/32976). Його роботу організовує доцент Мирослав Піковський. Традиційно наші дослідження проводяться на базі проблемної науково-дослідної лабораторії Мікології і фітопатології. Однак, виходячи із сьогоднішніх реалій, доводиться працювати дистанційно. З цією метою організовано групу у Viber, також проводяться відеоконференції у Zoom.

Перебуваючи у різних куточках України, дотримуючись умов карантину, ми спостерігаємо за появою різних фітопатологічних об’єктів на багатьох сільськогосподарських і квіткових культурах. При цьому актуальним питанням залишається їх діагностика. Звичайно немає можливості для вирішення цього завдання використовувати різні лабораторні методи. Однак, між нами постійно відбувається обмін інформацією та досвідом (багато студентів вже має досвід роботи на виробництві). У меседжері та по відеозв’язку відбуваються дискусії, у ході котрих приходимо до спільного правильного рішення. Адже саме зараз важливо правильно підібрати препарати для лікування рослин. Наприклад, дещо раніше доводилося діагностувати хвороби бульб картоплі. Останнім часом інтенсивно розвиваються деякі захворювання зернових культур (плямистості ячменю, пшениці). На троянді прогресує борошниста роса та інші хвороби. У захищеному ґрунті теж потрібен систематичний фітопатологічний моніторинг.

 

 

 

 

За весняний період члени гуртка Анастасія Бовсуновська (керівник проф. Крючкова Л.О.) та Марія Бондарець (керівник доц. Піковський М.Й.) дистанційно прийняли участь відповідно у Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих[O1]  учених «Сучасні досягнення природничих наук» (м.Полтава) та міжнародній науково-практичній конференції студентів «Інноваційні технології в агрономії, землеустрої, лісовому та садово-парковому господарстві» (м. Біла Церква).

Отже, робота гуртка триває.

 


 [O1]

 

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u267/pik_2_0.jpg
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook