Майбутні журналісти захистили власні бізнес-проєкти

16 травня 2020 року

   Викликом часу для студентів різних спеціальностей є набуття знань з менеджменту, зокрема з основ бізнес проектування. Вміння оформити свою ідею в проект та відкрити власну справу є навичкою прикладного характеру та може знадобитися у житті будь-кого. Саме тому кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України, яку очолює доктор економічних наук, професор, член-кор. НАН України Шинкарук Л.В., ініціювала викладання відповідної сучасним викликам дисципліни «Основи бізнес-проектування» для студентів різних спеціальностей.

   У ході освоєння даної дисципліни студентам пропонується розробити та захистити проект з відкриття власної справи у галузі, яка є цікавою для цього студента. На початку викладання курсу студентів забезпечують чітким планом («скелетом») бізнес проекту, який стає основою для його написання.

   В умовах викликів весни 2020 викладання курсу «Основи бізнес проектування» здійснювалося доктором економічних наук, доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дєліні М.М. та кандидатом наук з державного управління, доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Алексеєвою К.А. дистанційно, за допомогою платформи Elearn та з використанням хмарних технологій ZOOM. Варто визнати, що результати роботи є задовільними, що підтверджується великою кількість цікавих студентських ідей, оформлених у проекти.

 

   Логічним завершенням вивчення дисципліни «Основи бізнес-проектування» для студентів спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України став захист власних бізнес-проектів, які були розроблені студентами протягом навчального семестру, в режимі конференції в ZOOM.

 

 

   Так, студенти представили наступні власні бізнес-проекти: з виробництва масок (Харчук Діана), проект ТОВ “BBViews” «Реалізація випуску та поширення інформації за допомогою мобільного додатку» (Вегнер Анастасія, Бухарова Юлія, Бойко Олена), а також бізнес-проекти книжкового видавництва «ASTRAbook» (Когут Марина, Михайлюк Катерина) та «Додаток здорового способу життя (послуги трененрів та дієтологів)» (Грабовська Софія, Матвійчук Вікторія, Постанюк Марина).

 

 

   Студенти обґрунтували актуальність своїх ідей, які вражають своєю креативністю та підходом до проектної діяльності, навели розрахунки прибутковості проекту, описали можливі ризики.

 

 

   Після захисту проектів викладачі підвели підсумки навчальної активності студентів та побажали вдалого іспиту з дисципліни «Основи бізнес-проєктування».

Глибоко переконані, що дисципліна «Основи бізнес-проектування» є цікавою та необхідною для студентів різних спеціальностей та факультетів.

Дєліні М.М., Алексеєва К.А.,
доценти кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook