Студенти НУБіП України склали усний іспит з експериментальної радіоекології англійською мовою дистанційно

14 травня 2020 року
     Студенти НУБіП України, які цієї зими (з 08 по 24 січня 2020 р.) проходили курс з експериментальної радіоекології на базі Норвезького університету наук про життя (NMBU) за «Об’єднаною українсько-норвезькою програмою освіти в галузі радіоактивності навколишнього середовища», завершили навчання усним іспитом.

     Іспит приймали професор Оле Крістіан Лінд (Professor Ole Christian Lind) та доктор Єлена Мрдаковіц Попіц (Doctor Jelena Mrdakovic Popic) дистанційно за допомогою програмного забезпечення Zoom. Робочою мовою іспиту була англійська. Для початку студентам пропонувалося підготувати коротеньку доповідь на одну із пройдених тем з використанням слайдів Microsoft Power Point. Після доповіді екзаменатори задавали питання як щодо озвученої студентом теми, так і щодо курсу в цілому.

     З метою уникнення непорозумінь через іноземну мову зміст кожного питання дублювався на екрані монітору, тобто студенти мали можливість не тільки чути, а і читати питання. В цілому іспит тривав два дні, а про його результати і оцінки за навчальну роботу (виконання лабораторних завдань, курсова робота) студенти дізнаються вже за тиждень.

     Серед студентів, які цього року приймали участь у норвезькому курсі з експериментальною радіоекології є студенти ОС «Магістр» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Наталія Поліщук, Mohamed El Amine Maatoug, Діана Рацун, Богдан Сіненко, Віктор Арутюнов, Аліна Рак, Ліза Рудченко та студентка факультету ветеринарної медицини Варвара Фадєєва, яка поділилася враженнями щодо складеного іспиту: «Екзаменатори були дуже лояльні та привітні, намагалися створити максимально дружню атмосферу, цікавилися нашою власною думкую щодо проблем радіоекології».

     За підсумками своєї роботи, студенти отримають відповідний сертифікат про проходженням курсу «Експериментальна радіоекологія» на базі Норвезького університету наук про життя (10 кредитів ЄКТС). Відповідно до «Положення про екзамени та заліки у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» студенти можуть зарахувати отриманні звання під час проходження аналогічних дисциплін у НУБіП України.
     Студенти університету приймали участь у курсі з експериментальної радіоекології на базі Норвезького університету наук про життя в м. Ос у рамках проєкту «Об’єднана українсько-норвезька програма освіти в галузі радіоактивності навколишнього середовища», що є результатом міжнародної співпраці науковців УкрНДІСГР НУБіП України, зокрема професора Кашпарова Валерія Олександровича, з провідними вченими Норвегії, а саме професорів Бріт Сальбу (Brit Salbu), Оле Крістіан Лінд (Ole Christian Lind) і Дебора Оугтон (Deborah H. Oughton), яка триває ще з 1989 р. і по теперішній час.


 

Валерія Морозова,
с.н.с. УкрНДІСГР 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook