ПОСТІЙНО НА ЗВЯЗКУ ІЗ КУРАТОРОМ

12 травня 2020 року
МТФ

КУРАТОР (ЛАТ. - СИRATOR) У ПЕРЕКЛАДІ З ЛАТИНСЬКОЇ МОВИ ОЗНАЧАЄ ОПІКУН, ПОПЕЧИТЕЛЬ.

Він забезпечує виховну роботу у студентській групі і відповідає за її перебіг перед керівництвом вищого навчального закладу, факультету.

КУРАТОР – ЦЕ НАСТАВНИК І ОРГАНІЗАТОР, ВИХОВАТЕЛЬ І КОНСУЛЬТАНТ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ГРУПИ

Проблема організації виховної роботи зі студентами є однією з найактуальніших у практичній діяльності вищих навчальних закладів освіти, оскільки в умовах демократизації, інтеграції України у Європейське співтовариство, реформування освітньої галузі у контексті Болонського процесу формується нова концепція виховання молоді. Сьогодні основна увага акцентується не тільки на підвищенні професійних якостей студентської молоді, але й їх особистісному зростанні, збагаченні життєвого досвіду духовними цінностями, формуванні світоглядних орієнтирів та найкращих людських якостей: совісті, порядності, інтелігентності та працелюбності. Значна роль у ефективній організаційно-виховній роботі у вищому навчальному закладі належить інституту кураторів, адже саме від організаторських та особистісних якостей куратора залежить успіх у формуванні особистості студента як майбутнього фахівця-інтелігента, громадянина-патріота, небайдужого до долі української держави, економіки, освіти та культури.

В цей непростий час, коли нові умови навчання, постійна тривога, велика кількість завдань, яку необхідно виконувати та постійно за них звітувати куратори механіко-технологічного факультету, забезпечують спокійну атмосферу, надають без зупину консультування, заспокоюють, пояснюють  та вчать гідно приймати всі  виклики сьогодення. Проводять виховні години та підтримують своїх підопічних за допомогою нових технологій  в режимі онлайн у форматі відеоконференції із використанням сервісу Webex, який дозволяє забезпечити візуальну ідентифікацію здобувачів та живе спілкування з куратором.

Заступник декана МТФ Савченко Л.А

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook