Богдан Сіненко: дистанційне навчання з гумором

21 квітня 2020 року
Кафедра радіобіології та радіоекології

 – Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

 
Вітаю! Я Сіненко Богдан. Навчаюсь на факультеті Захисту рослин, біотехнологій та екології, за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», магіст 1 року навчання 1 україномовної групи. Під час карантину знаходжуся в будинку під Києвом.
 
 
– Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного навчання?
 
Відносно легко. Найбільшою складністю було взяти за правило кожного ранку читати Times… переглядати електронні навчальні бази E-learn та Google Classroom.
Наразі, вагому частина матеріалу нам викладають у вигляді записів лекцій та презентацій, що, на мій погляд, краще та цікавіше за класичний лекційний формат навчання. За потреби можна додатково відтворити фрагмент лекції, на який хочеться звернути додаткову увагу.
Це новий та незвичний для всіх формат, але освоювати його треба. Як показує практика міжнародної співпраці – провідні наукові заклади країн Європи відійшли від “паперового” формату навчання на користь “цифрового”.
 
– Які маєте побажання до викладачів?
 
Звичайно ж – не хворіти!
Також, було б добре залишити подібний формат електронного навчання паралельно із класичним. Це б стало у нагоді тим, хто з причин роботи чи за станом здоров’я не має змоги відвідувати університет.
Ну і, з урахуванням усіх обставин та забаганок – сил та натхнення! Це наші перші спільні кроки у еру Цифрового Навчання і робимо ми їх разом. Хоча і на такому безрадісному тлі…
 
– Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
 
В залежності від матеріалу. Якщо матеріал знайомий – до 1-2 годин. У випадку освоєння кардинально нового напрямку: програми, інформації, методики – до 3-6. Найбільше часу йде на оформлення практичних завдань в електронному вигляді.
Левова частка часу наразі йде на написання курсової та дипломної та робіт. Враховуючи специфіку тематики – космічна радіобіологія в умовах in vitro – нової інформації наразі небагато, а споріднену, за характером досліджень, знайти важко.
Але, в цьому мені допомагає мій науковий керівник – Іллєнко В.В. та безпосередньо дружній колектив кафедри Радіобіології та Радіоекології. Зокрема: Іллєнко В.В. – із теорією та практикою впливу радіонуклідів на рослини в умовах in vitro, Паренюк О.Ю. – із сучасними даними, щодо досліджень космічної радіації, Рубан Ю.В. – зі специфічною статистичною обробкою матеріалу, Гудков І.М. – з науковими матеріалами специфічних досліджень у галузі аерокосмічної радіобіології.
Це неймовірно спрощує пошук інформації та дає змогу знайти неочевидні підходи до виконання роботи та ефективні методики аналізу результатів.
 
– Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки і т.п.?
 
Якщо вважати ранкову зарядку спортом – то цілком!
Але більше часу, звісно, відводиться книжкам. Нещодавно ознайомився з книжкою “Лоринг” української письменниці Макс Рідлі Кроу і в котре впевнився, що доля української фантастики у надійних руках. Усім шанувальникам жанру Стім-Панк – суворо рекомендується!
Як говорить мій давній друг: Краще гарної книжки та кухля чаю може бути тільки дві гарних книжки та два кухлі чаю!.
 
Розмову провів Володимир Іллєнко,
старший викладач кафедри
радіобіології та радіоекології 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook