Приймаємо державний кваліфікаційний іспит дистанційно!

10 квітня 2020 року
     Студенти випускних років захищатимуть дипломні роботи та складатимуть державні іспити дистанційно. Про це йдеться у сценаріях завершення навчального року, що розроблені Міністерством освіти і науки. Зокрема, освітнім відомством розроблено два сценарії завершення навчального року, реалізація яких відбуватиметься в залежності від термінів проведення карантинних заходів. В обох випадках для студентів вишів навчальний рік має завершитись так, як і планувався.

     Відповідно до графіку навчального процесу та наказу «Про створення екзаменаційної комісії» 9 квітня 2020 року відбувся прийом державного кваліфікаційного іспиту для студентів заочної форми навчання спеціальності «081 Право» міжкафедральної навчальної лабораторії ВП НУБіП України «Мукачівський агарний коледж».

  

     Для нашого факультету, та мабуть як і для більшості колег, це новий досвіт. Тому хвилювання було присутнє у всіх і студентів, і комісії, і наших колег зі структурного підрозділу.

  

     Сьогодні електроні ресурси університету дозволяють ефективно вирішувати завдання дистанційного навчання. Для складання іспиту на навчально-інформаційному порталі ELERN, відповідальною за ІКТ Вірою Качур та секретарем ЕК Юлією Канарик було створено курс «Комплексний державний іспит» і наповнено його запитаннями та тестовими завданнями відповідно до форм затверджених «Положенням про екзамени і заліки в НУБіП України». Усі студенти вчасно та успішно зайшли на портал і протягом години виконували завдання. Після закінчення письмової частини іспиту, комісія у складі: Віктора Ладиченка, Олени Улютіної, Віри Качур, Лілії Панькової та секретаря Юлії Канарик, скориставшись відеозв’язком на платформі для онлайн-конференцій Cisco Webex, здійснили перевірку екзаменаційних білетів та оцінили студентські роботи. Далі з використанням названих вище технологій комісія проводила співбесіду зі студентами. Відеозв’язок тривав досить довго, оскільки студенти під’єднувались одночасно для оголошення результатів іспиту, а потім поодинці для співбесіди. Вийти на зв'язок вдалося всім, заслухали усіх студентів, які того потребували. Незважаючи на тривалий час проведення екзамену усі залишилися задоволеними. Уже після закінчення співбесід, комісія у повному складі обговорила результати іспиту, оформили протокол ЕК та подискутували про переваги та недоліки такої форми проведення.

     Підсумовуючи хотілося б сказати: «Дистанційна форма навчання має майбутнє як в НУБіП України, так і в Україні в цілому!»

Олена Улютіна,
заступниця декана

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook