Весна прийшла: майстер-клас з обрізки дерев для ректорату університету

18 березня 2020 року

 

     Кожне дерево, як і всі живі істоти, прагнуть відтворити найбільшу кількість потомства. З плином часу досвідчені садівники відкрили, що такого результату можна досягти, вдаючись до обрізання плодових дерев. І на сьогоднішній день, обрізка дерев, зокрема весняна, є невід’ємною процедурою з догляду за садом і запорукою стабільного та рясного урожаю.

  

  

     Зазвичай у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» обрізкою дерев займаються викладачі кафедри садівництва і студенти спеціальностей 201 «Агрономія» і 203 «Садівництва та виноградарства». Але коли студенти на карантині, то на допомогу прийшов ректорат університету на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком, проректорами і деканами. Завідувач кафедри садівництва Борис Мазур провів майстер-клас з обрізки дерев, зазначив, що обрізка, проведена в цей час, допоможе підтримати здоров’я рослини, її красу та силу, поліпшить продуктивність та якість врожаю. Вона заздалегідь окреслить гілки, на яких будуть зріти великі плоди з яскравим забарвленням. Кожному достався рядок з міжряддями 4 м, так що умови карантину були дотримані.

  

  

  

  

  

     Попрацювали на славу, адже в такий день і самому приємно працювати, так і дереву створюються хороші умови для кращого загоєння ран.

  

  

  

     Доцент Наталія Шевчук показала гостям відділення плодового розсадника, де майбутні фахівці мають можливість навчитись отримувати щеплений садивний матеріал, починаючи з вирощування підщеп, проведення окулірування і аж до формування стандартних саджанців. Ректор відмітив велику роботу проведену з студентами в плодовому розсаднику.

     Станіслав Миколайович окреслив завдання щодо підвищення родючості ґрунтів, обрізки абрикосового, черешневого і сливового саду, колекційного розсаднику нетрадиційних культур, комерціалізації виробничої діяльності, тощо.

Колектив агробіологічного факультету дякує за допомогу ректорату університету!

Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

 

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook