Протягом доби Львівські рятувальники здійснили 31 виїзд на пожежі сухої трави

13 березня 2020 року
Львівська обл.

Протягом минулої доби, 12 березня, до рятувальників надійшло 31 повідомлення про пожежі сухостою. Горіння сухої трави зафіксували у Золочівському, Городоцькому, Стрийському, Жовківському, Сокальському, Мостиському, Пустомитівському, Дрогобицькому, Самбірському, Старосамбірському, Жидачівському районах та в містах Новий Розділ,Червоноград, Городок, Рава-Руська, Кам'янка-Бузька та Дрогобич.

Одна з великомасштабних пожеж сухостою виникла в с. Велика Калинка Городоцького району. Рятувальники отримали повідомлення о 14:40. На місце події було направлено пожежне відділення 15-ої пожежної частини м. Городок. Рятувальники ліквідовували займання о 16:14. Внаслідок пожежі вогнем було знищено суху траву та чагарники на площі 10 000 кв.м.

Цього ж дня о 19:49 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Борщовичі Пустомитівського району. Пожежу вдалось повністю ліквідувати о 00:40. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 30 000 кв.м.

13 березня о 00:53 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Рихтичі Дрогобицького району. Рятувальникам 5 ДПРЧ м. Дрогобич вдалось локалізувати пожежу о 01:33 та ліквідувати о 01:45. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 15 000кв.м.

З метою недопущення виникнення пожеж в екосистемах, Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян припинити випалювати сухостій. Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Львівські рятувальники вкотре нагадують, відповідно до вимог пожежної безпеки спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів, заборонено.

Пам'ятайте, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути неприємних наслідків. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!

 

Джерело: https://dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook