ІСТОРИЧНІ ЧИТАННЯ

11 березня 2020 року

 

IMG 3975«Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах» – цей вибір у боротьбі із системою зробив Роман Шухевич 5 березня 1950 року в непримітному селі Білогорщі, що поблизу Львова.

До вшанування пам`яті видатного українського політичного та державного діяча Романа Шухевича в читальному залі бібліотеки 11 березня 2020 року відбулися історичні читання “Роман Шухевич – командир армії безсмертних”, підготовлені працівниками бібліотеки, викладачкою історії Вірою ОРЕЙДОЮ та активною участю студентів групи Сп-21М.

IMG 3803IMG 3878

Завідувачка бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН у вступному слові ознайомила присутніх з найвизначнішою постаттю збройної боротьби українського народу в часи Другої світової війни і після неї, що завдячуючи організаційним та політичним здібностям залишається ідеалом українського патріота, взірцем мужності та людської сили.

IMG 3842IMG 3853

З матеріалами, що відображають сторінки життя та боротьби Романа Шухевича (Тараса Чупринки) - живого втіленням змагань та ідей українського народу, присутніх у залі ознайомили: Інна ПІДХОВНАЮрій БУРДАШТетяна ДОБРЯНСЬКАСвітлана ОЛЕКСІВ, та Віталій РУБАШЕВСЬКИЙ.

IMG 3884IMG 3897IMG 3904IMG 3913IMG 3929IMG 3964

На завершення заходу викладачка історії Віра ОРЕЙДА розказала присутнім про тих, хто допомагав Роману Шухевичу в його невпинній боротьбі – зв’язкових. Окремо зупинилась на постаті та долі Галини Дидик – нашої землячки, уродженки Бережанщини. Детально розповіла про ретельно організовану мережу конспіративних квартир та криївок, розташованих в нашій місцевості. Детально ознайомила з обставинами смерті видатного командира.

Учасники заходу мали можливість переглянути документальний фільм про маловідомі факти з життя цієї непересічної особистості.

В читальному залі розгорнута книжкова виставка «Роман Шухевич – керівник воюючої України».

Герой України (посмертно) Роман Шухевич увійшов в українську історію не лише як той, хто боровся та ненавидів ворога, а як той, хто в серці мав любов до України та до українця, любов, якій у данині зложив усе.

Тетяна МАЛОПІНСЬКА, бібліотекарка,
Світлини Аліни ПУКАЛО, ст. гр. К-31М
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook