Ми всіх друзів вітаємо! Радо Весну зустрічаємо!

29 лютого 2020 року
     Вибір майбутньої професії! Яким глибоким змістом переповнені ці слова, скільки тривог, надій, емоцій, сподівань. Адже це не лише вдале чи невдале рішення юності, а й подальша доля людини. Вдалий вибір професії – одна з головних складових людського щастя, усвідомлення своєї потрібності в соціумі.

     Професійна орієнтація учнівської молоді – один з пріоритетних напрямів роботи Немішаївського агротехнічного коледжу.

     29 лютого 2020 р., в останній день зими, ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» провів масштабний святковий День відкритих дверей - профорієнтаційний захід «Ми всіх друзів вітаємо! Радо Весну зустрічаємо!» Захід організовано за підтримки Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації в рамках молодіжного фестивалю «Проф FEST OK».

     Фестиваль зібрав більше 700 гостей: учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл різних районів Київської області, роботодавців, соціальних партнерів, представників НУБіП України, керівників районних і місцевих органів влади та управління освітою, місцевих жителів та небайдужих. Колектив коледжу постарався на славу: були представлені різні види спортивних змагань: з волейболу, міні футболу, спортивної гімнастики, ушу, перетягування линви, збирання і розбирання автомата, стрільба з пневматичної гвинтівки, шашки, гирі, силові вправи, катання на конях, поні, на квадроциклі, електромоторолері.

     Цікавою була розважальна програма: інтерактивні ігри, вікторини, конкурси, розваги. Юні таланти коледжу та селища подарували чудову концертну програму. Для глядачів співали і танцювали колективи «Арт-Драйв», «Карамельки», «Зорецвіт», «Інтеграл», Яна Кудря, Павло Стадник, артисти Немішаїського БК.
     Кожне відділення (а їх у нас п’ять) та дві циклові комісії змагалися у проведенні різноманітних майстер-класів. Так, відділення «Аграрний бізнес» ділилися секретами живцювання декоративних, квіткових і хвойних рослин, розмноження кущів смородини, вчили робити ляльки – мотанки, виявляти фальшиві гроші, пригощали всіх цілющими фіто-чаями та частували смаколиками.

    Викладачі «Ветеринарної медицини» вчили премудростям ветеринарної фармакології – виготовляти специфічні лікарські болюси, пілюлі, настоянки, робити ультразвукове обстеження та загальні методи клінічного дослідження тварин. Найбільше захоплення визвав міні-зоопарк з козами, кроликами, качками, гусьми, декоративними курочками бонтамками і кокінхімами. А катання на конях і поні – то розваги для сміливих.
     Відділення «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання» демонстрували ручне електрозварювання та ручне кування, навчали основам керування квадроциклом та проводили комп’ютерну діагностику автомобіля.
     Відділення «Електрифікація і автоматизація сільського господарства» дивували безпровідною передачею електроенергії, «Розумним освітленням», «Магічною кулею», оберегами з ламп розжарювання та іншими цікавинками.
     Відділення «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва» презентували кулінарну обробку сиру «Халумі», технологію коптіння сала і м’яса, приготування і дегустацію рибної юшки та лікувального напою «Збитень медовий».
     Циклові комісії проводили інтелектуальні вікторини «Чи знаєш ти свою Україну?», «Постав наголос», інтерактивні конкурси з точних наук, майстер-клас з виготовлення весняних оберегів – сонячних коників, птахів щастя та мартениць.

     Ніхто із гостей не залишився голодним: млинці, вареники, пиріжки, сирники, куліш, борщ, рибна юшка, смажена картопля, деруни, гречаники, сири, голубці, узвар, глінтвейн, безалкогольні напої, трав’яні чаї – смаколиків вистачало. Гостинна атмосфера, щира бесіда, дружнє спілкування, цікава концертно-розважальна програма, сонячна, по-справжньому весняна погода, і такий же радісний настрій панував на святі.
     Захід, організований і проведений, продемонстрував системну, комплексну профорієнтаційну роботу всього колективу коледжу, спрямовану на формування в молоді мотивації до майбутньої професії, до праці, до усвідомленого вибору життєвого шляху та успішну самореалізацію.


Олена Кищук
Фото Вікторія Мотілова

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook