Герої не вмирають

20 лютого 2020 року

 

13Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

19 лютого 2020 року працівники Бережанської центральної районної бібліотеки спільно з студентами груп Е-21МК-21МЕо-21М та викладачами циклової комісіїї гуманітарних дисциплін Бережанського агротехнічного коледжу провели урок патріотизму, присвячений вшануванню пам'яті  Героїв Небесної Сотні.

201

Цвікович Надія – завідувачка відділу комплектування Бережанської центральної районної бібліотеки нагадала події Революції Гідності, які відбувалися протягом січня 2014 року. Саме в цей час Україну і світ шокувала страшна звістка: на Євромайдані були вбиті перші активісти. Тоді Україна попрощалася з трьома героями: вірменином за походженням Сергієм Нігояном, білорусом Михайлом Жизневським та львів’янином Юрієм Вербицьким. Цими смертями був відкритий жахливий відлік Небесній Сотні.

210611

Галина Проців-голова Бережанської районної громадської організаціїї розповіла про найбільш трагічні події, які відбулися на Майдані: « У ці дні були поранені більш як тисяча протестувальників, люди гинули, більшість із них – молодь, ті, що тільки починали своє доросле життя. Декілька груп снайперів вбивали мітингуючих точними пострілами в голову та серце. Після протистоянь Майдан Незалежності перетворився на майдан квітів, але це були не квіти радості, а квіти суму та світлої пам’яті за Небесною Сотнею. Тоді вся Україна побачила гідність в очах хлопців, що без бронежилетів, у пластикових касках, прикриті самими тільки дерев'яними щитами, захищали барикади на Інститутській вулиці».

Михайло Тронка - активний учасник подій на Майдані у складі "Дев’ятої сотні" самооборони, волонтер поділився спогадами про події на Майдані під час Революції Гідності. Саме та людина, яка не просто була на Майдані час від часу, а яка жила і бачила весь жах подій Революції Гідності.

419

Студенти коледжу Легета Діана та Березовський Денис декламували вірші.

814

Хай палають свічки пам'яті загиблих Героїв Небесної Сотні у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні.

Нехай пам'ятають про наших героїв,
Що за волю поклали безцінне життя,
Що творили історію, наше минуле,
У яке вже нема вороття.
Викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін
Світлана КУЦА,
Тетяна ГАЛЬЧАК
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook