Бути першими і унікальними: відбулася конференція трудового колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів

26 грудня 2019 року
     26 грудня відбулася конференція трудового колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів, основним питанням якого був звіт декана факультету тваринництва та водних біоресурсів. На засідання, що відбувалось в аудиторії 79 навчального корпусу № 1, завітала вчений секретар університету Оксана Барановська.

     На порядку денному було декілька питань. Спочатку декан факультету Вадим Кондратюк прозвітував за пророблену колективом роботу у 2019 році та загалом за останні 5 років та окреслив основні завдання на 2020 рік. У своїй доповіді він наголосив, що на 8 кафедрах факультету функціонує понад 30 навчальних та навчально-науково-виробничих лабораторій та 2 навчально-наукових павільйони технологічного обладнання у свинарстві та птахівництві. На факультеті зараз навчається майже 1000 студентів. Навчальний процес забезпечують висококваліфікований професорсько-викладацький склад, який нараховує 3 академіки і член-кореспонденти НАН і НААН України та 9 академіків і член-кореспондентів інших громадських організацій, 20 докторів наук, професорів, старших наукових співробітників, 50 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів і асистентів.

     Як зазначив декан у своїй доповіді 2019 рік виявився не простим, але дуже вдалим для факультету тваринництва та водних біоресурсів. Факультет був єдиним в університеті на базі якого проходило одразу два ІІ етапи Всеукраїнських студентських олімпіад із спеціальностей «Водні біоресурси та аквакультура» і «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Дуже приємно, що компетентне журі, до складу якого входило половина представників із інших закладів вищої освіти, в обох випадках засвідчило перемогу студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Це є серйозним «індикатором і маркером» проведення навчального процесу на факультеті, і як результат підготовки висококваліфікованих фахівців з тваринництва і рибництва. І також окрему гордість викликає те, що згідно рішення МОН три наступні роки Олімпіаду з «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» знову прийматиме НУБіП України.

     В рамках підписаних договорів студенти та викладачі факультету у 2019 році проходили різноманітні міжнародні стажування та виробничі практики: у Китаї, Швеції, Литві, Естонії, Грузії, Польщі та ін.
     На факультеті впродовж року відбулися потужні наукові заходи – Міжнародні науково-практичні конференції «ANIMAL NUTRITION FORUM 2019», «Сучасні методи селекції у тваринництві», науково-практична конференція "Коні Пржевальського – минуле, сьогодення і майбутнє", семінар на тему: «Глобальні виклики для рибного господарства та аквакультури в Україні» та круглий стіл: «Стан і перспективи підготовки фахівців для рибної галузі України». Був проведений Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з годівлі тварин та технології кормів на приз академіка І.І. Ібатулліна.

     У серпні лави факультету поповнили 309 нових студентів. Приємно, що вручення студентських квитків і залікових книжок новоспеченим першокурсникам, які вступили на денну форму навчання з понад 90 шкіл і 13 технікумів всієї України, відбулося у святковій і піднесеній атмосфері. Цього року серед вступників дуже багато обдарованої молоді, яка прийшла сюди з метою отримати професійні знання і стати успішними людьми, щоб у подальшому розвивати нашу країну.
     Дуже приємно, що вже третій рік поспіль працівники факультету на чолі з професором Андрієм Гетьою продовжують роботу над міжнародним грантом за програмою ERASMUS+.
     За поточний рік відкрито три нові лабораторії: утримання та гігієни тварин, годівлі тварин і технології кормів та штучного запліднення бджіл. Проведено повну реконструкцію навчальо-науково-виробничої лабораторії конярства, зроблено вхідну групу і реконструкцію усіх вигульних майданчиків та облаштована стоянка на 20 парко-місць.

     У обговоренні звіту взяли участь завідувачі кафедр генетики, розведення та біотехнології тварин – Сергій Рубан, годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного – Михайло Сичов, професор кафедри біології тварин – Анна Лихач, доценти кафедр технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві – Микола Ліхтер, технологій виробництва молока та м’яса – Наталія Кос, конярства і бджільництва – Леонора Адамчук, аквакультури – Василь Коваленко, гідробіології та іхтіології – Наталія Марценюк. Усі виступаючі підтвердили позитивні зміни на факультеті, що відбулися за минулий рік і надали свої пропозиції по розвитку факультету на 2020 рік. До обговорення долучилась також вчений секретар Університету Оксана Барановська, яка зазначила що розвиток факультету відчувається скрізь, покращилась якість навчального процесу, оптимізовано навчальні плани, зміцнено матеріально-технічну базу, налагоджено тісні зв’язки з виробництвом. Тож після обговорення звіт був одноголосно затверджений.

     Потому на зібранні колектив факультету обрав членів вченої ради факультету та рекомендував кандидатури до складу вченої ради Університету.

     Тож, не словом, а ділом увесь колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів підтверджує чітке виконання розвитку у руслі програми «Голосіївська ініціатива - 2020» і ставить перед собою нові цілі і вершини, які будуть слугувати орієнтиром у 2020 році.

Ірина Кононенко,
голово профбюро факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook