КЕРІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБАСТІ ЗУСТРІЛИСЯ З ЗАСТУПНИКОМ МІНІСТЕРКИ ОСВІТИ ЄГОРОМ СТАДНИМ

18 грудня 2019 року

 

3У середу, 18 грудня у Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася робоча зустріч із заступником міністерки освіти і науки Єгором Стадним.

25В обговоренні актуальних питань взяли участь заступник голови ТОДА з гумнітарних питань Юрій Юрик, начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома та керівники коледжів області. Юрій Юрик охарактеризував мережу закладів освіти Тернопільської області. Зазначимо, що система фахової передвищої освіти Тернопільської області здійснюється за такими основними напрямами: промисловість, сільське господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, сфера обслуговування, медицина, освіта, культура. На початок 2019/2020 навчального року в області функціонував 21 такий заклад. Підкреслив, що на 2020 рік в обласному бюджеті заплановано збільшення видатків на фінансування коледжів щонайменше на 5 млн грн. На сьогодні є проблемні моменти передачі з державної у комунальну власність майна коледжів, фінансування яких не так давно було покладено на місцевий бюджет.

14

Йшлося під час зустрічі й про імплементацію Закону України «Про фахову передвищу освіту». На думку заступника міністерки, цей закон досить прогресивний. Проте у нього варто включити норми для профосвіти. А це рівні умови існування закладів обох типів. Акцентувати слід на розмірі стипендій, набір студентів має проходити в одні і ті ж терміни, однакові регламенти складання ЗНО. «У Міністерстві напрацьовується закон, який буде об’єднувати заклади професійно-технічної освіти, заклади фахової передвищої освіти в одній системі професійної освіти. Той заклад, який буде більш затребуваним на ринку праці, може бути спокійним. Адже ми робимо рівні умови, в яких переможе той, хто сильніший», – зазначив Єгор Стадний.

Не залишилося поза увагою учасників зустрічі й питання існування закладів освіти без статусу юридичної особи в складі університетів.

Також представники навчальних закладів змогли поставити заступнику Міністра запитання, які найбільше їх турбували.

Олег Калатало,
заступник директорки з навчальної роботи
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook